Gemeente Dongeradeel



---

Bestuurskrachtonderzoek goede basis voor verdere discussie

Op donderdag 11 september presenteerde Van Naem en Partners het onderzoek naar mogelijke bestuurlijke toekomstvarianten van de gemeente Dongeradeel aan de raad. In september 2007 besloot de raad deze brede analyse te laten maken. De analyse geeft de raad voldoende informatie voor de verdere discussie. Ik ben daarom blij dat het onderzoek er nu ligt, aldus burgemeester Baas, voorzitter van de stuurgroep.

Toekomstperspectief Dongeradeel
In het onderzoeksrapport wordt aangegeven wat er nodig is om de komende jaren de gemeentelijke taken aan te kunnen. Er wordt gekeken naar fusie- en samenwerkingsmogelijkheden en naar welke partners bij Dongeradeel passen. Tot slot wordt aangegeven uit welke scenarios Dongeradeel kan kiezen. Het onderzoeksrapport is hier te lezen.

Procedure
De raad heeft donderdagavond besloten dat het onderzoeksrapport als basis kan dienen voor de verdere discussie, maar wil nog aanvullingen op drie punten. De sociale en culturele samenhang, de betrokkenheid van burgers en de beoordeling van de kwaliteit en bereikbaarheid van de dienstverlening voor de burger. De raad zal zich de komende maanden beraden over de te volgen koers. Mogelijk dat de raad voorafgaand aan de besluitvorming inwoners en maatschappelijke organisaties in de gemeente gaat raadplegen.

Ga naar onderzoeksrapport