Gemeente Boxtel


Beleidsnota Afhankelijk wonen ( mantelzorg) gemeente Boxtel

De gemeenteraad van de gemeente Boxtel maakt ingevolge artikel 4:81 van de Algemene wet bestuurrecht bekend dat de raad op 2 juni 2008 de Beleidsnota Afhankelijk wonen (mantelzorg) gemeente Boxtel heeft vastgesteld.

Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php
Het beleid behelst de wijze waarop huisvesting voor mantelzorg mogelijk kan worden gemaakt. Mantelzorg kan worden omschreven als het bieden van hulp tijdens het dagelijks functioneren, die vrijwillig en onbetaald, buiten organisatorisch verband, wordt verleend aan personen uit het sociale netwerk die ? door welke oorzaak dan ook ? vrij ernstige fysieke, verstandelijke of psychische beperkingen hebben. Door huisvesting voor mantelzorg te faciliteren kunnen tal van wederzijdse voordelen worden geboden, zoals de mogelijkheid langer zelfstandig te blijven wonen, het voorkomen van vereenzaming en isolement, hulp in de huishouding van werkende ouders, enzovoort. Mantelzorg kan mogelijk worden gemaakt door inwoning in de eigen woning van de zorgverlener of afhankelijk wonen op het eigen perceel van de zorgverlener in bijvoorbeeld een aangepast aan- of bijgebouw. Inzage
Volgens artikel 3:40 van de Algemene wet bestuursrecht treedt een besluit niet eerder in werking dan dat het is bekendgemaakt. Bovengenoemde beleidsnota ligt daarom met ingang van 12 september 2008 in de leeskamer van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00 uur tot 12.30 uur. Wie niet in de gelegenheid is om tijdens de openingsuren het bestemmingsplan in te zien, kan hiervoor telefonisch een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0411) 655306.

11-09-2008


Gemeente Boxtel
Burgerzaken is vandaag open
van 9:00 tot 19:00 uur.
0411 - 655 911
gemeente@boxtel.nl