Provincie Utrecht

Provincie Utrecht in televisieprogramma Puur Smaak

5-9-2008 -

Op 12 september en 17 oktober 2008 wordt in het nieuwe Endemol-programma `Puur Smaak' op RTL4 aandacht besteed aan biologische landbouw en plattelandsontwikkeling in de provincie Utrecht. Het televisieprogramma is een kookmagazine dat laat zien wat de mogelijkheden zijn met producten uit biologische landbouw. De acht afleveringen van Puur Smaak zijn vanaf 5 september elke vrijdag te zien bij RTL4 om 16.30 uur.

De provincie Utrecht ziet biologische landbouw als een duurzame vorm van landbouw. In de provincie zijn ruim 90 biologische bedrijven actief, voornamelijk in de melkveesector. Tijdens het programma komen verschillende ondernemers aan het woord die enthousiast vertellen over het eigen bedrijf en het ondernemerschap dat daar bij komt kijken. Ze geven de kijker een beeld van hun drive om dit op biologische wijze te doen.

In de aflevering op 12 september komt gedeputeerde Bart Krol van de provincie Utrecht aan het woord en is onder andere Boerderij De Lindenhorst te zien waar ze op traditionele wijze Goudse biologische kaas, ambachtelijke zuivel en polderijs maken. In de aflevering op 17 oktober worden biologische producten gehaald bij Tuinderij De Aardvlo (groenten, kruiden en bloemen).

Naast de biologische landbouw is in het programma ook aandacht voor plattelandsontwikkeling. Zo wordt in de aflevering van 17 oktober aandacht besteed aan hooiberghutten. Dit zijn trekkershutten op een boerencamping of bij een boerderij. Deze hooiberghutten bieden een unieke manier om een nacht op het Utrechtse platteland te verblijven.

Het televisieprogramma Puur Smaak laat zien dat het Utrechtse platteland veelzijdig en vitaal is en een prachtig aanbod aan biologische producten biedt, evenals mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding.

Meer informatie: Veronica Gieben, telefoon 030 - 258 3207