Gemeente Bedum


Vrijdag aanstaande: Woonmainfestatie Ter Laan 4!

08 september 2008
De bouw van woningen in de nieuwe Bedumer wijk Ter Laan 4 gaat van start. De huur en koopwoningen worden gepresenteerd op een manifestatie die op vrijdag 12 september aanstaande het Trefcentrum Bedum wordt gehouden. De woningtypes die in het deelplan De Schakel worden gebouwd, zijn daar te bekijken. Ook wordt informatie gegeven over de bouwkavels die de gemeente in het plan te koop aanbiedt. Het Trefcentrum (Prof. Mekelstraat 1 in Bedum) is op 12 september van 16.00 tot 21.00 uur geopend. De manifestatie is gratis toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft voor wonen in Ter Laan 4.

In Ter Laan 4 zijn rond de 330 woningen gepland. De wijk komt ten noorden van de huidige wijk Ter laan te liggen en grenst aan de spoorlijn Groningen-Delfzijl. In de wijk komen veel groenvoorzieningen en waterpartijen. De woningtypes die er gerealiseerd gaan worden, zijn zeer divers. Ter Laan 4 bestaat uit vijf afzonderlijke deelgebieden die gefaseerd ontwikkeld worden. Elk deelplan heeft een eigen, uniek karakter. Het is de bedoeling dat Ter Laan 4 rond 2012 klaar is.

In de eerste fase van het plan, ten noorden van de Zevenbruggetjesweg, komen 27 huurwoningen van Woningbouwstichting Wierden en Borgen. Daarnaast realiseert het bouwbedrijf Plegt-Vos twaalf halfvrijstaande woningen en een vrijstaande woning. De gemeente Bedum biedt in het deelplan (De Schakel) zes kavels aan voor de bouw van vrijstaande woningen. Ook worden al kavels voor vrijstaande woningen in het tweede deelplan, De Erven, aangeboden.

De manifestatie in het Trefcentrum biedt ook een doorkijkje naar die tweede fase van het plan: het deelgebied De Lanen. In dit deelgebied, dat vanaf 2009 ontwikkeld gaat worden, komen bijna honderd woningen van verschillende types van de bouwbedrijven VDM en Plegt-Vos.

Ter Laan 4 is het eerste grootschalige woningbouwproject sinds de afronding van de wijk Uilenest, begin van dit decennium. De woningbouw in het dorp stagneerde sindsdien goeddeels. De behoefte aan wonen in Bedum bleef echter onveranderd groot. In samenwerking met projectontwikkelaar/bouwer Plegt Vos is de laatste jaren gewerkt aan de realisering van de plannen. Die werden vertraagd door verschillende bezwaar en beroepsprocedures. Die hadden onder andere betrekking op de aanleg van een tijdelijke bouwweg. Om te voorkomen dat het bouwverkeer voor Ter Laan 4 dwars door de al bestaande wijk zou moeten, verleende de gemeente vergunning aan PlegtVos voor de aanleg van een dergelijke weg. Daartegen ontstonden bezwaren.

Met de bouw in de nieuwe wijk wordt binnenkort gestart. De eerste woningen kunnen naar verwachting rond midden 2009 worden opgeleverd. De koopwoningen in de wijk worden verkocht door Makelaardij Nieuwbouwgroningen in Groningen. De verkoop van kavels voor vrijstaande woningen berust bij de gemeente.

Meer informatie en links naar de verkopers/verhuurders vindtt u op deze site onder 'Plannen en projecten'.