Royal Haskoning


Royal Haskoning neemt deel aan expositie Architectuurcentrum

11-9-2008

Vrijdag 12 september opent het Architectuurcentrum Nijmegen een nieuwe tentoonstelling. Royal Haskoning verzorgt in de periode van 12 september tot 2 november een expositie over `Luxe en decadentie: De zucht naar het schone van Dubai'.

Het lijkt groter, mooier en duurder te kunnen in Dubai. Royal Haskoning is een van de buitenlandse partners die meebouwt op deze indrukwekkende plek in de wereld. Het is een stad waar architectonische fantasieën werkelijkheid worden en luxe geen grenzen kent. Het van oorsprong Nijmeegse ingenieurs-, architecten- en adviesbureau vervult met haar expertise op het gebied van architectuur en water een belangrijke rol. De organisatie laat in de expositie de invloed van architectuur zien op de infrastructuur, ruimtelijke ontwikkeling, de aantrekkingskracht op toerisme en de technische uitdagingen waarvoor de ingenieurs regelmatig staan. De expositie geeft inzicht in diverse adembenemende en gezichtsbepalende projecten in Dubai.
Met de sponsoring van het Architectuurcentrum laat Royal Haskoning zien dat ze niet alleen vanuit historisch oogpunt betrokken is bij Nijmegen, maar ook vaktechnisch. Ze onderschrijft de doelstellingen van het Architectuurcentrum en werkt daarom graag mee aan verwante initiatieven.

Nico Nelissen, voorzitter Architectuurcentrum Nijmegen zal 12 september de openingshandeling verrichten om 17.30uur. Marijke Brouwer, directeur van Museum het Valkhof, zal een link leggen met de expositie "Luxe en decadentie: Leven aan de Romeinse goudkust" die in deze periode in het museum te zien is. Daarna zal Leo Visser, lid van de raad van bestuur van Royal Haskoning, de expositie openen.

Meer informatie

Katinka Erkens-Janssen
Katinka Erkens-Janssen
T +31 (0)24 328 49 72
E Katinka Erkens-Janssen