Gemeente Asten


12-09-2008
Week van de vooruitgang 2008

In heel Europa worden activiteiten georganiseerd om de voordelen van fietsen, lopen, openbaar vervoer en carpoolen onder de aandacht te brengen. De gemeente Asten staat positief tegenover de Week van de Vooruitgang. Het groeiend autogebruik heeft een aantal nadelige gevolgen zoals milieuvervuiling en verkeersonveilige situaties. Ook worden bedrijven steeds minder goed bereikbaar.

De landelijke actiedag 'Fietsen naar je werk' valt op maandag 15 september.
Hema Asten, Zorgcentrum De Lisse, Amaliazorg locatie Moederhuis missiezusters Asten en Gebroeders van Eijk organiseren een actie om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk medewerkers op de fiets komen. Ook de gemeente als werkgever blijft niet achter: zij organiseert een actie om de ambtenaren een hele week te laten fietsen en/of te carpoolen naar het werk.

Donderdag 18 september heeft als thema 'Op Voeten en Fietsen'. Dit thema is speciaal gericht op leerlingen van het basisonderwijs. Zo gaan in Heusden dan alle kinderen lopend of op de fiets naar school. De lopers kunnen die dag de loopbus pakken, deze laat men weer starten op verschillende punten. De leerlingen van de Deken van Houtschool worden op vier plaatsen opgehaald door de leerkrachten en gaan gezamenlijk naar school.

De gemeente Asten roept ook alle andere inwoners op om kritisch om te gaan met het autogebruik. Fietsen kan een goed alternatief zijn voor de kortere afstanden, is goedkoop en zorgt ervoor dat u uw dagelijkse beweging krijgt.

Voor meer informatie zie de site www.weekvandevooruitgang.nl.