Hogeschool Windesheim

Persbericht, 12 september 2008

Windesheim en de William Paterson University in New Jersey (VS) gaan de komende drie jaar intensief samenwerken. Doel is om kennis uit te wisselen op het gebied van onderwijs en onderzoek. Tijdens de internationale week âStepping stones towards inclusion; diversityâ hebben Harry Frantzen, directeur School of Education Windesheim, en Ana Maria Schuhmann, interim dean College of Education William Paterson University, het samenwerkingsconvenant getekend.

Het convenant gaat een essentiële bijdrage leveren aan de professionalisering en kwaliteit van de opleidingen. Studenten van de School of Education van Windesheim en die van de Amerikaanse universiteit kunnen over en weer aan beide instellingen studeren. Daarnaast gaan docenten van de lerarenopleidingen lesgeven in de VS en komen hun Amerikaanse collegaâs dat op Windesheim doen. Ook op het gebied van onderzoek gaat men intensief samenwerken.

De behoefte tot meer samenwerking en intensievere kennisuitwisseling met Amerikaanse kennisinstellingen is ontstaan tijdens studiereizen naar de VS, die de School of Education ieder jaar organiseert. De samenstelling van de groep deelnemers uit het onderwijswerkveld is altijd zeer divers. Zo reizen niet alleen schooldirecteuren mee, maar ook vakbondsleden, gemeenteambtenaren en politici die onderwijs in hun portefeuille hebben. Doel van deze reizen is kennisvergaring en
-uitwisseling. Dit doel krijgt nu een vervolg in het convenant met de William Paterson University.