Ingezonden persbericht


Vrijdag 12 september in WATT, Rotterdam
ELLEN ALLIEN & MODESELEKTOR (LIVE)
Supported by JOACHIM (SOUND ARCHITECTURE)

In het kader van hun Jetlag Tour 2008 komen de minimaldiva Ellen Allien en elektronica-goochelaars Modeselektor op vrijdag 12 september naar Rotterdam voor een avond dansgenot in het nieuwe poppodium WATT. Afgelopen weekend traden beide dance-acts nog op in afgeladen tenten op het Lowlands festival.

De Berlijnse dj/producer Ellen Allien stampte eind jaren negentig haar eigen muzieklabel BPitch Control uit de grond. Hiermee was ze afgelopen jaar verantwoordelijk voor de grote doorbraak van Modeselektor en releases van o.a. Sascha Funke en Smash TV. Zelf mixte ze het vierde deel van de succesvolle 'Boogybites' CD reeks en bracht ze onlangs haar nieuwste album 'Sool' uit. Deze is gevuld met genre-overschrijdende parels, melodieuze techno op zijn best.

Het eveneens uit Berlijn afkomstige duo Modeselektor toert het liefst de wereld rond om hun idee van nachtvertier tot in de verste uithoeken te verspreiden. Thom Yorke, evenals Maxïmo Park en geluidsterrorist Otto von Schirach te horen op het tweede Modeselektor album 'Happy Birthday', is groot fan en Miss Kittin laat zich gewillig remixen door deze Berlijnse wonderboys. Modeselektor hopt moeiteloos van dubstep en happy hardcore naar gefröbel als op Radioheads 'Kid A'.

De online voorverkoop voor Ellen Allien & Modeselektor (live) in WATT is gestart
via www.watt-rotterdam.nl. Tickets kosten 14 euro exclusief administratiekosten.

WATT
West-Kruiskade 26-28
3014 AS Rotterdam
www.watt-rotterdam.nl

Noot voor de redactie /