KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

12-9-2008

Olympische zeilers moeten muts weer op

Op de eerste dag van de Open Nederlandse Kampioenschappen moesten de Olympische zeilers het barre Hollandse weer trotseren. Na weken in de Chinese hitte rond gevaren te hebben, moesten ze de muts weer op tegen de kou en de regen in Medemblik.
Pieter-Jan Postma liet met drie eerste plaatsen zien dat hij graag de Nederlandse titel in de Finn klasse wil winnen.
Ook de jarige Kalle Coster won met zijn broer Sven twee races in de 470 klasse, maar moest vanwege verjaardagsverplichtingen de 3de race laten lopen. Jeugdwereldkampioenen Steven LeFevre en Steven Krol gaan aan de leiding in de competitieve 470 klasse. Olympische veteranen Ben en Jan Kouwenhoven staan tweede.
In de Yngling klasse lieten Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Marije Kampen zien dat ze heer en meester zijn in de gemengde (mannen en vrouwen) Yngling vloot. Bes haar zilveren partners, Mandy Mulder en Maerel Witteveen, probeerden voor het eerst de 470 samen uit. In een gemengd veld zeilden ze twee van de drie wedstrijden mee.
Morgen komen ook de Olympische zilveren medaille winnaars in de 470 klasse Marcelien de Koning en Lobke Berkhout in actie. Maar dit keer in de F18 Catamaran klasse.
Kalle Coster vierde zijn 26ste verjaardag en twee overwinningen. Hartstikke goed dat dit evenement bestaat. Het is ook heel leuk om weer in Nederland te zeilen. We zijn niet op ons best maar we gaan goed genoeg om ook af en toe even een grap te maken tussendoor. Dus we hebben het echt naar onze zin.
Die laatste race konden we helaas niet meer meedoen. Maar we gaan genoeg races varen om er aan het einde een af te mogen trekken. De Kouwies (broers Kouwenhoven:red) doen het goed en ook de Stevens. De Kouwies zijn twee keer wereldkampioen die maken rake klappen.
Maar dit is wel goed om te doen voordat we een lange break nemen. We moeten toch alvast wennen aan de Engelse omstandigheden die we ook in 2012 gaan tegenkomen en dan past dit prima met de regen, besluit de jarige.

Internetadres: www.opendutchsailing.org