Gemeente Bernheze


Doe mee met de prijsvraag religieus erfgoed

Geloven in Brabant

Het thema van de Open Monumentendagen op 13 en 14 september 2008 is ons religieus erfgoed. Tijdens dit weekeinde organiseren we verschillende activiteiten waarbij het religieus erfgoed centraal staat. De gemeente Bernheze schrijft een prijsvraag uit om onze inwoners bij de organisatie van deze dagen te betrekken.

Prijsvraag
We zijn op zoek naar mooie verhalen en beelden van ons religieus erfgoed. Wat betekent het (zowel materieel als immaterieel) voor u? Welke herinneringen koestert u eraan? Hoe ziet u de toekomst van het religieus erfgoed? Heeft u nog mooie foto's van (verdwenen) kerkelijke objecten in onze gemeente? Niet alleen de bestaande monumenten worden tijdens de Open Monumentendagen belicht, ook sporen van ons religieus erfgoed zijn belangrijk.
Inzendingen zijn van harte welkom. De organisatie van de Open Monumentendagen 2008 zal alle inzendingen beoordelen en twee prijzen uitreiken; een voor een jeugdige inzender en een voor een oudere. U kunt uw bijdrage tot 1 september 2008 inleveren in het gemeentehuis of opsturen naar de gemeente Bernheze, postbus 19, 5384 ZG Heesch, ter attentie van mevrouw L. van Herpen, cluster communicatie. Als wij uw materiaal weer terug moeten sturen, kunt u het voorzien van uw naam en adres.

Programma
Eén onderdeel van het programma staat al vast. Op zaterdag 13 september 2008 wordt een avond georganiseerd met als thema `In de voetsporen van pater Van den Elsen'. Deze avond is bedoeld voor alle inwoners, met onder andere optredens van enkele lokale koren en een tentoonstelling van relicten van pater Van den Elsen. Over de activiteiten op 14 september 2008 volgt te zijner tijd meer informatie.