Gemeente Waalwijk Laat uw archeologische vondsten zien!

Gemeente Waalwijk neemt deel aan Open Monumentendag 2008 op 13 september 2008. Als landelijk thema is gekozen voor Sporen. Sporen zijn buiten, in het landschap te vinden, maar ook in de dorpen en steden. In de straten en monumenten. De kernen Waspik, Sprang, Capelle en Waalwijk hebben reeds hun sporen verdiend. Al in de middeleeuwen hadden deze gebieden bewoners met hun vee en al hun handel. Dat weten we omdat er bij archeologische vondsten bijzondere voorwerpen zijn gevonden maar er moeten er nog veel meer zijn.
Archeologische verwachtingskaart
Waalwijk heeft een archeologische verwachtingskaart opgesteld. Deze kaart geeft de locaties aan waar er reeds voorwerpen zijn gevonden. Mochten er in toekomst plannen ontwikkeld worden dan geeft de kaart aan dat er op deze locaties mogelijk een archeologisch onderzoek moet worden uitgevoerd voordat er wordt gebouwd of gegraven.

Meer voorwerpen?
Jaarlijks vindt een actualisering van de kaart plaats. Dit project heeft ook de assistentie van de lokale Heemkundekringen maar wij hebben de hulp van de inwoners hard nodig! Wellicht hebben inwoners thuis nog voorwerpen zoals scherven, kannetjes, bekers, munten, punten van een mes of bijl of andere zaken waarvan ze denken dat ze belangrijk kunnen zijn. En als nog bekend is in welk gebied of op welke locatie deze gevonden zijn, kan dit gemeld worden bij de gemeente. De vondst wordt geregistreerd en zonodig bekeken, maar blijft eigendom van degene die het aanbiedt! Ook tijdens de Open Monumenten dag 2008 op 13 september aanstaande wordt aan deze archeologische vondsten uitgebreid aandacht gegeven. Indien inwoners hun willen aanmelden kan dat via: De heer Jan Buster ( Heemkundekring Op t Goede Spoor uit Waspik) jan.boukje@home.nl Of via mevrouw Saskia de Kock (gemeente Waalwijk) sdekock@waalwijk.nl

Publicatie datum 26-06-2008