Gemeente Noordwijkerhout

15/7/2008 - Fotowedstrijd voor scholieren
Op 13 en 14 september 2008 vinden de landelijke Open Monumentendagen plaats. Thema van dit jaar is `Sporen' . Met het thema `Sporen' worden duizenden monumenten nóg nadrukkelijker dan anders in historisch perspectief geplaatst en worden al die andere overblijfselen uit het verre en nabije verleden, zoals landschapselementen, stratenpatronen en bodemvondsten met elkaar verbonden. De werkgroep Open Monumentendag Noordwijkerhout organiseert in dit kader naast de gebruikelijke internationale fotowedstrijd ook een gemeentelijke fotowedstrijd. Iedereen die tussen 10 en 18 jaar is, is bij deze uitgenodigd om mee te doen aan een van deze of beide fotowedstrijden.

Gemeentelijke fotowedstrijd
Maak een foto waarop het thema `Sporen' in de gemeente Noordwijkerhout tot uitdrukking komt. Dat is de opdracht voor de fotowedstrijd. Je bent verder helemaal vrij in de uitvoering van dit thema. Laat je fantasie de vrije loop!

Wedstrijdreglement
De foto's mogen in kleur of in zwart-wit zijn afgedrukt én moeten vrij van rechten zijn. De afdrukken worden eigendom van de gemeente Noordwijkerhout. De uiterste inzenddatum is vrijdag 5 september 2008. De afdruk moet naast je eigen naam, adres, woonplaats en leeftijd, voorzien zijn van het adres waar je hebt gefotografeerd. Je kunt de foto's afgeven in het gemeentehuis, ze e-mailen naar mailto:mvdputten@noordwijkerhout.nl, of opsturen naar Gemeente Noordwijkerhout, T.a.v. mevrouw M. van der Putten, Postbus 10, 2210 AA Noordwijkerhout. Zet in je brief of e-mail ´Fotowedstrijd´.

Prijsuitreiking
Een deskundige jury, bestaande uit de leden van de Monumentencommissie van de gemeente Noordwijkerhout, selecteert de vier beste inzendingen. Op zaterdag 13 september 2008 reikt wethouder Marcel Vissers de prijzen uit. De winnaar van de fotowedstrijd mag samen met zijn of haar ouders en eventuele broers en zussen gratis een dag naar Naturalis in Leiden. De winnende foto's plaatsen we op de gemeentepagina van deze krant en op de gemeentelijke website. Een selectie van alle foto's wordt rond de Open Monumentendag tentoongesteld in het gemeentehuis in Noordwijkerhout. De vier beste inzendingen zullen wij doorsturen voor deelname aan de internationale fotowedstrijd.

Internationale fotowedstrijd 2008
Je kunt ook mee doen aan de internationale fotowedstrijd 2008. Hiervoor moet je tussen de 10 en 18 jaar zijn. Onderwerp van deze fotowedstrijd is een monument of een deel van een monument of ander historisch object in Nederland. Tussen 1 maart 2008 en 1 oktober 2008 kun je je foto's e-mailen naar de Stichting Open Monumentendag. Zie verder de bovengenoemde wedstrijdregels of kijk op de website van de Stichting Open Monumentendag www.openmonumentendag.nl. De hoofdwinnaar ontvangt een iPod Nano. Alle winnende foto's worden opgenomen in een internationale catalogus en zijn te zien bij een tentoonstelling met het werk van alle winnaars van de deelnemende landen.

Informatie
Een overzicht van alle in onze gemeente aanwezige monumenten vind je op de website van de gemeente www.noordwijkerhout.nl. Ook is een bezoekje aan de website van de landelijke organisatie www.openmonumentendag.nl beslist de moeite waard. Voor meer informatie over de Open Monumentendag Noordwijkerhout en de fotowedstrijd kun je terecht door te e-mailen naar mvdputten@noordwijkerhout.nl, tel. (0252) 343854.