Gemeente Assen


Hind top act bij Cultureel Kwartier Festival

Assen, 18 augustus 2008

De zangeres Hind treedt op tijdens het Cultureel Kwartier Festival op 13 september. Hind is bekend om haar warme uitstraling en een stem waarmee ze net zo makkelijk pop, fado, jazz als Arabische klassiekers zingt. Niet alleen veelzijdig in haar zang. Ook als artiest is Hind van alle markten thuis.

Het festival, op de plek waar in 2011 het Cultureel Kwartier verrijst, is het begin van het nieuwe culturele seizoen in Assen. Behalve Hind treden onder andere Zuco 103, Close Act en cabaretier Arno van der Heyden op.

Het festival begint om 12.00 uur met de Cultuurmarkt. Om 20.00 uur bijt Zuco 103 het spits af voor het avondprogramma. Close Act komt daarna met de voorstelling White Wings. Hind verzorgt het laatste optreden om 21.30 uur. Het Festival wordt afgesloten met een open lucht filmvoorstelling.

De cultuurmarkt, alle optredens en de film zijn gratis te bezoeken op het bouwterrein van het Cultureel Kwartier aan de Weiersstraat. Met het Cultureel Kwartier Festival geeft Assen invulling aan de Drentse uitdag die op 13 september plaatsvindt.

Het Cultureel Kwartier is een samenwerking van de gemeente Assen, Actium (voorheen SWA), bibliotheek Assen, theater en bioscoop De Kolk, Centrum voor Beeldende Kunst en Biblionet Drenthe.