Vogelaarwijken zullen de kerk een zorg zijn

29/08/2008 11:25

Bisdom Rotterdam

Rotterdam, 29 februari 2008 - Rotterdamse kerken laten op zaterdag 13 september zien dat de Vogelaarwijken hen en zorg zijn. Op het programma staan onder meer een film over de aandeel van kerken in de prachtwijken, de opera Laurentius van Marco Kalkman en Arie Vuyk, een gesprek met wethouder Schrijer van Werk, Sociale Zaken en Grote Stedenbeleid, het gezamenlijke werken aan een kunstwerk met kunstenaars van 'Via Kunst', een scratchmusical door jongeren en verschillende excursies naar Vogelaarwijken in Rotterdam.

Deelnemers zijn Convent der Kerken Rotterdam, KSA, Oecumenisch Laurensberaad, Het Steiger, Doopsgezinde Gemeente, Bisdom Rotterdam, Katholiek Rotterdam, Stuurgroep PKN Groot-Rotterdam

De dag is vernoemd naar Laurentius, sinds 1955 de patroonheilige van het Bisdom Rotterdam. Hij was diaken in Rome toen er nog christenen werden vervolgd (3e eeuw). Hij beheerde de schatten der kerk en weigerde die aan de keizer af te staan. Liever verdeelde hij die onder de armen. Van hem is de uitspraak: 'De armen zijn de schatten van de kerk'.

Programma

Laurenskerk, Grote kerkplein 27

Vanaf 10.00 uur Binnenkomst

10.30 uur Oecumenische openingsviering: Rotterdam, een wereld van geloven!

Presentatie Film: aandeel kerken in de Prachtwijken

Opening diaconale markt

Vanaf 14.00 uur Repetitie gelegenheidskoor o.l.v. Arco Mandemaker, voorbereiding op de slotviering. Aanmelding via Laurentiusdag2008@conventderkerken.nl

16.00 uur Slotviering

Doopsgezinde kerk, Noordmolenwerf 1-3

11.30 uur 'Laurentius'. Nieuwe opera van Marco Kalkman en Arie Vuyk, m.m.v. Rotterdams Jongenskoor, Egidiuskwartet en solisten. De toegang is gratis.

13.00 uur Forum. Een dromer, een realist en een criticaster praten met wethouder Dominique Schrijer over de zin en het effect van de Vogelaaraanpak

11.15 tot 15.30 uur Samen met kunstenaars van 'Via Kunst' aan het werk in de geest van Laurentius. Deelname is gratis en men hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

Het Steiger, Hang 17

Scratch musical door jongeren van 12-35 jaar over Laurentius

19.00 uur Uitvoering Musical. De toegang is gratis.

Excursies


- excursie met reisleiding naar projecten in de Vogelaarwijken in Rotterdam-Zuid

e- xcursie met reisleiding naar projecten in de Vogelaarwijken in Rotterdam-Noord

Inschrijving op de dag zelf in de hal van de Laurenskerk. Aan de excursies zijn geen kosten verbonden. Vertrek om 11.30, 12.00, 12.30, 13.30 vanuit de Laurenskerk.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,