Gemeente Giessenlanden


Fietsroutekaart voor Monumentendag gratis verkrijgbaar Buddingh2.jpg

Vanaf 1 september is de gratis fietsroutekaart Giessenlanden, Sporen uit het Verleden beschikbaar. Deze routekaart is speciaal ontwikkeld door de gemeente en de historische verenigingen in Giessenlanden voor de Open Monumentendag op zaterdag 13 september aanstaande. Door de routebeschrijving te volgen, komen fietsers langs 37 bijzondere historische plaatsen in de gemeente.

Open Monumentendag

De Open Monumentendag is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en trekt jaarlijks circa 900.000 bezoekers. Tijdens deze dag worden monumenten gratis voor het publiek opengesteld, om zo belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. Invulling van deze dag is per gemeente verschillend.

Anne Marie Mollema, Historische Vereniging Hoogblokland, Hoornaar en Noordeloos: In Giessenlanden wordt de Open Monumentendag georganiseerd door Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen, de Historische Vereniging Arkel en Rietveld en de Historische Vereniging Hoogblokland, Hoornaar en Noordeloos en de gemeente. Dit jaar is het landelijke thema Sporen. Omdat in Giessenlanden veel bijzondere overblijfselen uit het verleden zijn, hebben we gezamenlijk besloten om een speciale fietsroutekaart te maken. De routekaart bevat niet alleen routeaanwijzingen maar ook informatie over de sporen die fietsers onderweg tegenkomen.

Prijsvraag

Aan de fietstocht tijdens de Open Monumentendag is ook een prijsvraag gekoppeld. Hiervoor is een speciaal prijsvraagformulier bijgesloten bij de routekaart. De drie inzendingen met de meeste goede antwoorden krijgen een boekenbon.

Gratis afhalen

De fietsroutekaart en het prijsvraagformulier kunnen vanaf 1 september gratis worden afgehaald in Hoornaar (bij het gemeentehuis en boekhandel Boek en Zo),in Hoogblokland (bij schildersbedrijf Huisman) in Noordeloos (bij cadeauwinkel de Jong) in Giessenburg (bij de Rabobank, bibliotheek, De Wingerd en Museum Het Reghthuys) en in Arkel (de Rabobank, de kiosk van de feestweek en bibliotheek) en in Schelluinen (bij Fietswereld Dekker)

Voor meer informatie over de Open Monumentendag, de fietsroutekaart of de prijsvraag kan contact worden opgenomen met Anne Marie Mollema, via:0183-589911 of secretariaat@historischevereniging.nl