Gemeente Noordwijkerhout

2/9/2008 - Open Monumentendag
Programma
In het tweede weekend van september vindt Open Monumentendag plaats. In ons land zijn dan vele monumenten, die anders gesloten zijn, op zaterdag en/of zondag opengesteld voor publiek. Het landelijk thema van de Open Monumentendag luidt dit jaar "Sporen". De volgende Rijks-, en Gemeentelijke monumenten zijn op zaterdag 13 september 2008 van 10.00-16.00 uur voor u vrij toegankelijk:

* de Witte Kerk, fototentoonstelling van vereniging Dorpsbehoud, Dorpsringweg

* de Heilig Hartkerk, Beeklaan 13 in De Zilk
* het gemeentehuis, met een presentatie over oud Noordwijkerhout, Herenweg 4

* de molen, Leidsevaart 82

* het Parkhotel, Westeinde 81

* de Sint Victorkerk, St. Victorlaan 13

* de Vonk, Westeinde 94 (geopend van 12.00-16.00 uur)

Verkiezing mooiste pand
De Vereniging Dorpsbehoud organiseert ook dit jaar de verkiezing van het mooiste pand. De volgende panden zijn hiervoor genomineerd:
* landhuis "Dijckenburg", Westeinde 80

* arbeiderswoningen, Langevelderweg 23-25-27
* woning, Herenweg 90

* kerk "Heilig H. van Jezus", Beeklaan 13
* bollenkwekerswoning, Zilkerbinnenweg 39

Foto´s van deze panden zijn van woensdag 27 augustus tot en met vrijdag 12 september te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis. De foto's kunt u tevens op zaterdag 13 september bezichtigen in de Witte Kerk aan de Dorpsringweg. U kunt uw stem uitbrengen tot en met zaterdag 13 september 14.00 uur door middel van een formulier dat u bij de tentoongestelde foto´s aantreft of door uw stem door te mailen naar pandvanhetjaar@dorpsbehoud.nl. Tijdens de Open Monumentendag zal omstreeks 15.00 uur in de Witte Kerk aan de Dorpsringweg bekend worden gemaakt welk pand door u verkozen is tot mooiste pand van het jaar.

Volgende week publiceren we het volledige programma.