Gemeente Vlaardingen


Gratis busvervoer in Vlaardingen

03 september 2008

Tijdens het Vlaardings Uitfestival, de Open Monumentendag en festival De Laatste Ronde, op zaterdag 13 september, zijn in Vlaardingen de bussen de hele dag voor iedereen gratis toegankelijk. Ook op zaterdag 20 september kan iedereen gebruik maken van deze gratis service, dit in verband met de Week van de Vooruitgang, die dit jaar plaatsvindt van 14 tot 22 september.

De Week van de Vooruitgang is de Nederlandse versie van de European Mobility Week. In deze week worden wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit gepromoot.
Gemeente Vlaardingen doet actief mee met deze actie en wil mensen stimuleren om de auto te laten staan en bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar de stad te komen. Men kan natuurlijk ook lopend, fietsend op skatend naar de festiviteiten komen.

Officieel begint de Week van de Vooruitgang pas op zondag 14 september, maar door de vele festiviteiten op 13 september begint Vlaardingen een dag eerder. Veel mensen zullen op deze dag naar het centrum van de stad komen, en door gebruik te maken van het openbaar vervoer zal zowel de parkeerdruk als de milieubelasting afnemen. Het gratis busvervoer is geldig op de lijnen 55, 56 en 57 binnen de gemeente Vlaardingen, met een speciaal vervoersbewijs dat te verkrijgen is in de bus. Bus 56 draait op 13 september dubbele diensten.

Laat de auto staan en stap in de bus!