ROC Friese Poort Je kunt meer dan je denkt!
Festival van het Leren heeft dit jaar het thema : Je kunt meer dan je denkt!
De bibliotheek in Emmeloord en ROC Friese Poort staan van 13 tot en met 20 september in het teken van het Festival van het Leren. Het Festival van het Leren, de nieuwe naam voor de Week van het Leren, heeft dit jaar het motto: Je kunt meer dan je denkt! In de bibliotheek wordt op 13 september van 11.00-15.00 uur een cursusmarkt gehouden, waar diverse aanbieders van cursussen zich presenteren.

Cursusmarkt
Om 11.00 uur wordt de cursusmarkt feestelijk geopend door marathonschaatster Mireille Reitsma. In de bibliotheek zijn verschillende stands ingericht door organisaties en particulieren die voor elk wat wils cursussen aanbieden. Hier is volop informatie te vinden over hun programma. Allereerst ROC Friese Poort en het Muzisch Centrum met hun brede cursusaanbod voor volwassenen. Daarnaast geven vrijwilligers van Seniorweb uitleg over de verschillende computercursussen die zij verzorgen. Ook presenteren Zorggroep Oude en Nieuwe Land en het Vrouwencentrum zich met het cursusaanbod. Verder zijn er verschillende particuliere cursusaanbieders zoals Martha de Vos met quilten, Evert de Graaff met het maken van websites en Atelier het Haantje met verschillende cursussen handwerktechnieken. Annette Evertsz van Anders Koken geeft kookdemonstraties en er kan geproefd worden van diverse heerlijke hapjes.

Wandeling door Emmeloord
In de week van het Festival van het Leren kan er deelgenomen worden aan een cultuurhistorische wandeling onder deskundige leiding door Emmeloord. De start van de wandeling is op donderdag 18 september om 10.00 uur bij ROC Friese Poort en op zaterdag 20 september om 11.00 uur bij de bibliotheek. De wandeling duurt ruim een uur en een half uur voor de start staat de koffie klaar.