Stadsdeel Zeeburg

Jalan Jalanfestival op 13 september

Ontmoet je buur met spel en cultuur!

5 september 2008
Op zaterdagavond 13 september 2008 wordt het Jalan Jalanfestival feestelijk afgesloten. De avond begint met een kleurrijke optocht van reuze wereldburgers vanaf het Ambonplein naar het Timorplein en een openluchtspektakel bij Studio K. Dit gratis festival voor en door bewoners van de Indische Buurt gaat vervolgens met een groot feest met muziek, dans en een bijzondere modeshow op het Timorplein nog door tot de late uurtjes.

Wat? Foto: logo Jalan Jalan

Jalan Jalan is een multimediaal kunstproject in de Indische Buurt. Samen met muzikanten, theatermakers, dansers en beeldend kunstenaars werken bewoners en schoolkinderen met verschillende feesten en workshops toe naar een kleurrijke optocht van reuzenpoppen door de straten van de Indische Buurt op 13 september. De optocht eindigt met een openluchtspektakel en een feest bij Studio K op het Timorplein.

Wanneer?

Zaterdag 13 september 2008, vanaf 18.00 uur tot laat.

Waar?

We verzamelen om 18.00 op het Ambonplein en lopen dan naar Studio K op het Timorplein.

Waarom?

Dit is het eindfeest van het Jalan Jalanfestival, een traject van een half jaar waarin kunstenaars met schoolkinderen en buurtbewoners allerlei activiteiten hebben ondernomen om samen plezier te beleven.

Thema: Wij wereldburgers!

Het thema van de optocht is Wij wereldburgers! Met de bovenbouw van de scholen in de Indische Buurt zijn er reuze wereldburgers gemaakt die tijdens de optocht dansend door de straten worden gedragen. Verder is met alle leerlingen van de scholen het Wij Wereldburger-lied geoefend dat tijdens de optocht gezongen wordt onder begeleiding van Tubantia, Toeters en Bellen en de ACCU Fanfare. De hele optocht eindigt in een grootst theatraal spektakel op het Timorplein voor Studio K. Na het spektakel reiken stadsdeelvoorzitter Nico Papineau Salm en wethouder Dennis Straat de prijzen uit voor de mooiste `wereldburgers'.

Daarna kan er gedronken en gedanst worden op muziek van de band Steye, en op de tunes van Steven de Peven. En als je nog niet uit gekeken bent, wordt er een bijzondere modeshow gehouden.

Programma

Let op: het programma is een uur vervroegd naar 18.00 uur in verband met de ramadan.

18.00 uur: Verzamelen op Ambonplein
18.30 uur: Start optocht
19.15 uur: Aankomst Timorplein
19.30 uur: Start spektakel
19.45 uur: Einde spektakel en prijsuitreiking
20.00 uur: Start feest en modeshow

Het Jalan Jalan festival is mogelijk gemaakt met gelden uit de wijkaanpak.

Meer informatie

Meer info staat op de website van Jalan Jalan. Filmpjes van het Jalan Jalanfestival staan op ZeeburgTV.