Gemeente Voorschoten

Vrijwilligersmarkt

Nadruk op werving tijdens Vrijwilligersmarkt

Vrijwilligersmarkt Rene Zoetemelk NB alleen voor website Tijdens de Vrijwilligersmarkt zaterdag 13 september wordt meer dan anders de nadruk gelegd op werving. Voorschoten telt zo'n 3000 vrijwilligers, dat is 15% van de bevolking. Maar er is ruimte voor nog veel meer. De gemeente heeft via haar website tips en adviezen gegeven hoe organisaties werving vorm kunnen geven. Ook worden formulieren uitgereikt die belangstellenden bij een organisatie van hun keuze kunnen inleveren. Bij de Kindermarkt wordt de jonge jeugd op originele wijze in aanraking gebracht met vrijwillige inzet. Vrijwilligers verdienen alle waardering. Daarom reikt wethouder Marijke Kleijweg namens de gemeente dit jaar twee onderscheidingen uit: de Vrijwilligersonderscheiding en De Opsteker.

Achtste keer
De Vrijwilligersmarkt wordt voor de 8^e keer gehouden en vindt aanstaande zaterdag plaats tijdens het Weekend van Voorschoten. In de bijna 80 kramen worden belangstellenden geïnformeerd over het vrijwilligerswerk en organisaties zelf. De markt is een belangrijk middel om vrijwilligers te werven en bekendheid te geven aan de diverse organisaties die Voorschoten rijk is. De organisatie is ook dit jaar weer in handen van de heren Rob Knijnenburg en Roel Utermark en mevrouw Berty Koemans, met ambtelijke en financiële ondersteuning van de gemeente Voorschoten.

Kindermarkt nieuw dit jaar
Nieuw dit jaar is de Kindermarkt. Op de Voorstraat ter hoogte van de Dorpskerk is een aantal vrijwilligersorganisaties bij elkaar geplaatst die zich richten op (activiteiten voor) kinderen. Een aanrader voor de jongere jeugd..! In de vroege middag vermaakt clown Pica Pica jong en oud met zijn kunsten. Ook leuk voor jong en oud én spectaculair zijn de demonstraties van de Vrijwillige Brandweer van Voorschoten.

Vrijwilligersonderscheiding en De Opsteker
Aansluitend aan de Vrijwilligersmarkt worden de Vrijwilligersonderscheiding en De Opsteker uitgereikt in de Evenementenhal. Wethouder Marijke Kleijweg zet alle vrijwilligers die zijn genomineerd in het zonnetje en maakt de uiteindelijke ontvangers van beide onderscheidingen bekend. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Prijzen voor originele kramen
De organisatie stelt drie prijzen beschikbaar voor de kramen waarin op originele wijze het vrijwilligerswerk wordt gepresenteerd. Daarom is aan de organisaties gevraagd bij de inrichting van hun kramen en bij hun wervende activiteiten aansluiting te zoeken bij het thema van de Vrijwilligersmarkt: `vrijwilligerswerk: toen, nu en in de toekomst!'.

Weekend van Voorschoten, een begrip
De Vrijwilligersmarkt is onderdeel van het Weekend van Voorschoten. In de afgelopen jaren is het Weekend van Voorschoten, ook buiten Voorschoten, een begrip geworden. Het fleurige, breed opgezette en muzikaal omlijste programma heeft voor ieder wat wils. Zoals gewoonlijk biedt het weekend een breed en gevarieerd programma met uiteenlopende activiteiten.

* 8 september 2008