Exodus houdt Open Huis

08/09/2008 14:46

Stichting Exodus Nederland

Op zaterdag 13 september 2008 van 10 tot 14 uur openen Exodushuizen op verschillende locaties in Nederland de deuren voor het publiek. Iedereen die kennis wil maken met Exodus en met de (ex-)gedetineerden die bij Exodus aan een succesvolle terugkeer in de samenleving werken, is welkom.

Het thema van deze landelijke Open Dag is Kijk naar Binnen. De bewoners hebben rond dit thema aan een kunstproject gewerkt dat op de Open Dag wordt afgerond ism het publiek.

Aan de bezoekers wordt met dit thema gevraagd oog te hebben voor de mens achter de (ex-)gedetineerde en zich niet af te laten schrikken door een eerste indruk of clichébeeld.

Cartoonist Arend van Dam heeft het vignet ontworpen voor de Open Dag (zie www.exodus.nl).

Exodus heeft zich voorgenomen tot 2011 te groeien naar 250 bedden (nu 156). Deze groei komt moeizaam op gang omdat de buurten en gemeenten waar Exodus zich wil vestigen, vrezen dat de leefbaarheid van de buurt achteruit gaat. Met de Open Dag wil Exodus laten zien dat het tegendeel waar is. Exodushuizen zijn betrokken bij de buurt en de bewoners zetten zich in om positief en niet-crimineel terug te keren in de samenleving. Rien Timmer, directeur Exodus Nederland: 'Daarmee past onze aanpak in het beoogde beleid voor nazorg aan (ex-) gedetineerden, zoals dat onlangs door het Ministerie van Justitie is gepresenteerd. Maar bovendien laat Exodus zien waar het in dat beleid nog te vaak aan ontbreekt: aan langdurige, intensieve begeleiding van (ex-)gedetineerden, en aan nauwe betrokkenheid daarbij van vrijwilligers en instellingen uit de samenleving zelf.'

Voor een overzicht van de deelnemende locaties zie: www.exodus.nl





http://www.exodus.nl