Filmfestivals lopen warm voor The Butterfly Tattoo

09/09/2008 15:37

Dynamic Enterprises

The Butterfly Tattoo zal op de eerste publieksavond van Film by the Sea, 13 september, officieel in wereldpremière gaan en daarna nog tweemaal te zien zijn op het internationale filmfestival in Vlissingen. De film zal openen in de Grote Zaal in het bijzijn van onder andere regisseur Phil Hawkins en de hoofdrolspelers. Indrukwekkende films als Babel, Das Leben der Anderen en Chocolat gingen TBT voor op eerdere edities van het FbtS festival.

Daarnaast zal TBT vertoond worden op het Nederlands Film Festival in het internationale programma eind september.

Tevens is er in Amerika aandacht voor TBT. Op het New York International Independent Film and Video Festival is TBT de openingsspeelfilm, ook is de film geselecteerd voor het New Filmmakers Festival.

Het gaat goed met The Butterfly Tattoo, het eerste internationale project van Nederlands productiebedrijf Dynamic Entertainment DEH Ltd. Amper een jaar na de productieperiode is er veel nationale én internationale aandacht voor de film. Zo heeft uitgeverij Prometheus deze zomer de Nederlandse vertaling van het boek waar de film op gebaseerd is gelanceerd. Dit boek, getiteld De Vlindertatoeage, werd speciaal voor The Butterfly Tattoo uitgebracht als filmeditie.

Daarnaast wordt er een volledig hoofdstuk aan het project gewijd in een Zweeds studieboek voor middelbare scholieren en zal een Engelse uitgever in samenwerking met de BBC de film gebruiken voor educatie over Shakespeare.

Voor wie de film graag wil zien zullen kaarten voor de Nederlandse festivals in vrije verkoop beschikbaar zijn.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.tbtproject.com


Noot voor de redactie: