ROC Friese Poort Je kunt meer dan je denkt!
ROC Friese Poort en de bibliotheek in Emmeloord staan van 13 tot en met 20 september in het teken van het Festival van het Leren. Het Festival van het Leren, de nieuwe naam voor de Week van het Leren, heeft dit jaar het motto : Je kunt meer dan je denkt! ROC Friese Poort organiseert in die week enkele activiteiten, die de aandacht willen vestigen op het leren van volwassenen.

Leerder van het jaar 2008
Maandag 15 september om 10 uur maakt de wethouder welzijn en volksgezondheid van de gemeente Noordoostpolder, de heer F. Zeilstra, de leerders van het jaar 2008 bekend in het ROC-gebouw aan de Espelerlaan 74 in Emmeloord. Twee cursisten hebben dit jaar een bijzondere leerprestatie geleverd. Zij ontvangen van de wethouder een speciale leerder-van-het-jaar-trofee.

Wandeling door Emmeloord
In de week van het Festival van het Leren kan er deelgenomen worden aan een cultuurhistorische wandeling onder deskundige leiding door Emmeloord. De start van de wandeling is op donderdag 18 september om 10.00 uur bij het ROC en op zaterdag 20 september om 11.00 uur bij de bibliotheek aan het Harmen Visserplein in Emmeloord. De wandeling duurt ruim een uur en een half uur voor de start staat de koffie klaar.

Activiteiten op Urk
Op Urk wordt een speciale huis-aan-huiskrant bezorgd waarin cursisten en ex-cursisten vertellen wat zij allemaal geleerd hebben. Deze krant richt zich vooral op mensen die moeite hebben met de basisvaardigheden lezen en schrijven. Op 13 en 20 september staan medewerkers van het ROC met een informatiekraam op de zaterdagmarkt bij het Urkerhard. Dinsdag 16 september om 20.00 uur is er een Urker vertelavond in de bibliotheek van Urk. Wethouder jeugd en gezin, sociale zaken, kunst en cultuur van de gemeente Urk, mevr. D.Hoekstra, neemt dan het eerste exemplaar in ontvangst van een boekje met verhalen over Urk. De verhalen zijn geschreven door cursisten. Aan deze avond werken verder mee: Fokke Hoekstra van Leuster, en Marretje Bakker en K.J. Romkes met voordrachten.

Inloopavond talencursussen
Op woensdag 17 september is er aan de Espelerlaan 74 in Emmeloord van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond met informatie over talencursussen. Het ROC verzorgt vanaf begin oktober op de woensdagavond beginners- en vervolgcursussen Duits, Engels, Frans en Spaans. Tijdens deze avond kunnen de bezoekers tapas proeven.