ProRail

Persbericht

11-09-2008

Spoorwerkzaamheden tussen Harlingen en Leeuwarden

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer VolkerRail het spoor tussen Harlingen en Leeuwarden. De eerstkomende werkzaamheden zijn op zaterdag 13 en zondag 14 september. Op 13 september is ook aannemer MNO aan het werk. In opdracht van ProRail rijdt deze aannemer een tunnelbak in voor een toekomstige fietstunnel onder het spoor bij bedrijventerrein Kie in Franeker. In de weekenden van 4 en 5 oktober en 15 en 16 november wordt het spoor tussen Harlingen en Leeuwarden verder vernieuwd. Het werk tijdens de drie genoemde weekenden is van invloed op de treindienstregeling van Arriva.

Aannemer VolkerRail vernieuwt de dwarsliggers (= bielzen), de spoorstaven (= rails) en het ballastgrind. Een vernieuwde spoorbaan op betonnen dwarsliggers is onderhoudsarmer, stiller voor de omgeving en comfortabeler voor treinreizigers. Bij de spoorvernieuwing maakt de aannemer gebruik van diverse grote machines en lange werktreinen. ProRail informeert omwonenden van het spoor schriftelijk over de werkzaamheden en de eventuele hinder die daardoor ontstaat.

Â

Gevolgen voor het treinverkeer

Om de aannemers veilig te kunnen laten werken, rijden er op 13 en 14 september, 4 en 5 oktober en 15 en 16 november geen treinen tussen Harlingen en Leeuwarden. Reizigers worden met Arriva-bussen vervoerd en kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis www.arriva.nl raadplegen, bellen met 0900-9292 (⬠0,70 per minuut) of folders bij de Arrivastores in Groningen of Leeuwarden ophalen. Ook NOS Teletekst pagina 754 geeft actuele informatie.

Â