Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

JAWAT!

TURK

Melkweg, Oude Zaal · zaterdag 13 september · 21.30 uur · 12,- + lidm.
· · ·

Sinds de daverende entree van Jawat! in Nederlands hiphopscène met zijn debuut `Ut Zwarte Aap' in 2005 wacht elke hiphopliefhebber met smart op nieuw
stuitermateriaal van de Zwollenaar. Grote kans dat de rapper binnenkort met nieuwe tracks op de proppen
komt, maar dat hij vanavond het fundament van de
Melkweg zwaar op de proef zal stellen is een
zekerheidje. Naast zijn eigen hiphopmunitie zal ook de jonge veelbelovende rapper Turk zijn indrukwekkende materiaal van de EP `Turkse Pizza' de microfoon in spugen. En dit zal niet het enige zijn wat de geboren Amsterdammer uit de Turkse keuken kan toveren.

Dat in Zwolle tegenwoordig het episch centrum bevind waar vanuit de schokgolven razendsnel zich door heel hiphoppend Nederland verspreiden is ondertussen met acts als
Opgezwolle, Typhoon en hun enorme schare aan
getalenteerde homies wel duidelijk. Toch deed Jawat! uit Zwolle in 2005 met zijn energieke debuut `Ut Zwarte Aap' Nederland op zijn grondvesten daveren, waarbij de impact zelfs met behulp van de schaal van Richter niet te meten was. Maar voor kenners van het circuit was de explosieve rapper helemaal geen onbekende, aangezien hij al talloze keren aan de zijde van grote namen als Delic, Duvel en Kubus zijn mannetje stond. Onder andere tracks als Duvelduvels `Aap-O-Theek' en Kubus' `Buiten Westen' werden van Jawat!'s rijmelarij voorzien.

Zowel gasten Duvel, Supah, Rico en Sticks laten zich op Jawat!'s debuut dan ook van hun beste kant horen en de ongemeen harde, minimale elektronische beats zijn door door de wol geverfde beatmakers als Kubus, Delic, Duvel en Dion geproduceerd. Jawat! lijkt volstrekt niet geïmponeerd door al dit digitale geweld en rapt er even furieus als staccato overheen. Ondanks zijn hoge `straat'-gehalte staat hij er om bekend dat zijn stroom aan opzwepende en agressieve raps diepere onderwerpen gerelateerd aan persoonlijke angsten, boosheid en verdriet naar de oppervlakte brengt. Maar het blijft vooral zijn imponerende podiumverschijning die je bijblijft. Als een Jack Russel op speed stuitert de rapper het podium op en neer en worden zijn originele woordspelingen hardhandig het publiek ingeslingerd. Tijdig bukken dus!



Ingezonden persbericht