Ingezonden persbericht


13 september as. eerste resultaat ideeënwedstrijd Wooncompagnie Singelwijkbewoners verrassen eigen buurt met DOE MEE

De uitdaging was zowel leuk als zinvol: doe mee en stuur een plan in waarmee de hele Singelwijk in Edam een plezier gedaan kan worden. Na de geslaagde introductiecampagne - met een bakfiets vol deelnamebonnen en gratis plantjes - konden uit alle inzendingen twee winnende ideeën worden gekozen. Het eerste voorstel wordt zaterdag 13 september al uitgevoerd. Uiteraard mét de beloofde ondersteuning van Wooncompagnie: 2.000 euro!

Waarmee maken we de Singelwijk voor zo veel mogelijk bewoners nóg prettiger? Met een opknapbeurt van het openbare gebied, een sportdag voor de buurtkinderen of met mooie plantenbakken misschien? Wooncompagnie helpt graag mee de leefomgeving van haar huurders te verbeteren en verleidde daarom de Singelwijkers tot deelname aan de actie DOE MEE. Middels speciale ideebonnen konden zij hun plannen indienen bij Wooncompagnie. Uiteraard was het wel een voorwaarde dat de inzender zélf - al dan niet met andere buurtbewoners - zorgt voor de uitvoering ervan.

Iedereen geïnformeerd
De actie heeft goede initiatieven vanuit de bewoners opgeleverd, waaruit een speciale werkgroep inmiddels een keuze heeft gemaakt. Hierover zijn alle buurtbewoners geïnformeerd, terwijl de inzenders persoonlijk op de hoogte zijn gesteld van het vervolg met hun plannen. Want ook de inzendingen die nu buiten de prijzen zijn gevallen, kunnen in de toekomst van waarde blijken.

De winnende ideeën
De keuze is gevallen op de twee projecten die het beste aansluiten bij de voorwaarden en de doelstellingen van DOE MEE. Het idee van een multiculturele activiteit gericht op ontmoeting tussen vrouwen uit de Singelwijk wordt nog besproken met de inzendster. Het plan voor de buurtfeestdag in de Roelof Bootstraat is al definitief goedgekeurd. Wooncompagnie heeft de financiële bijdrage beschikbaar gesteld en de initiatiefnemers zijn al druk bezig met de organisatie.

Uitgekiend plan
Het doel van de buurtfeestdag, elkaar beter leren kennen, sluit volgens Wooncompagnie naadloos aan op de belangrijkste voorwaarde voor een prettige leefomgeving. Inzenders Jan Hemelrijk en Ron van Maaswinkel hebben dan ook een gevarieerd programma opgesteld voor alle 119 uitgenodigde bewoners van de Roelof Bootstraat. Tussen 11 en 21 uur vinden er een viswedstrijd, steenwerpcompetitie, bingo en een heerlijke barbecue plaats. Met de huur van de atletiekkantine is rekening gehouden met het Hollandse klimaat en het begrotingstekort wordt opgevangen door een eigen bijdrage van vijf euro per bezoeker. Kortom, een uitgekiend plan, hopelijk resulterend in een geweldige dag!


---- --