Oproep ambassadeurs: kom naar Het Festival van het Leren 2008.

07/08/2008 10:35

Lansu+Paulis Bedrijfsjournalisten B.V.

Rotterdam, 7 augustus 2008

Oproep ambassadeurs: kom naar Het Festival van het Leren 2008

Catherine Keyl, Lucille Werner, Agnes Jongerius en Hakim Traïdia hebben een oproep voor iedereen die wel weer eens iets wil leren: kom naar Het Festival van het Leren 2008. Het Festival vindt plaats van 13 t/m 19 september. Door het hele land zetten organisaties hun deuren open met tal van activiteiten. Op Hetfestivalvanhetleren.nl staat een compleet overzicht. De ambassadeurs vertellen bovendien over hun ervaringen met leren.

Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb zal het Festival op zaterdag 13 september officieel openen in Den Haag.

Het Festival wil mensen stimuleren zich verder te ontwikkelen: van een leerzame sociale activiteit tot en met het volgen van een cursus. Dat gebeurt dit jaar onder het motto 'Je kunt meer dan je denkt'.

De activiteiten tijdens Het Festival van het Leren zijn heel verschillend. Er zijn bijvoorbeeld markten waar belangstellenden kunnen kennismaken met het regionale cursusaanbod. Maar er zijn ook dictees, instructielessen in het omgaan met internet, rondleidingen door bibliotheken, inloopochtenden bij CWI-vestigingen en open dagen bij ROC's en volksuniversiteiten.

Het idee van Het Festival van het Leren is dat mensen die normaal gesproken niet zo snel aan een vorm van educatie deelnemen, weer op ideeën gebracht worden. En dat ze zo inzien dat iets leren vooral heel leuk en nuttig kan zijn. Vaak gaat iets leren bijna ongemerkt of spelenderwijs. Iedereen is daarom van harte welkom om een activiteit te bezoeken.





http://www.festivalvanhetleren.nl