Ingezonden persbericht


Algemeen Persbericht

Zaterdag 13 september Open Monumentendag 10-17 uur Speuren naar Sporen op de Wagenwerkplaats

Ter gelegenheid van Open Monumentendag organiseert Siesta een Open Huis op de Wagenwerkplaats Amersfoort. Onderdelen van het programma:


- Over het terrein zijn routes uitgezet.


- 20 Amersfoortse Fotografen hebben in de verschillende lokalen foto-exposities ingericht.


- In een gedeelte van het voormalige magazijn (nu tijdelijk informatiecentrum) hangt de foto-expositie "Terug in de tijd op de Wagenwerkplaats" met foto's van werknemers op de werkvloer uit de collectie Koetzier. Ing. H.A. Koetzier was indertijd Hoofd Onderhoud op de Wagenwerkplaats. Deze unieke collectie foto's uit de jaren zestig is bij research van Siesta naar de geschiedenis van de Wagenwerkplaats boven water gekomen.


- In het zicht van de Rijtuigenloods van Herik Rail zal door de Stichting Historisch Dieselmaterieel (SHD) een materieelshow worden neergezet met dieseltreinen en locs van Herik Rail, de Stichting Locomotor en de SHD.


- Bezichtiging van de Wisselloods. Deze voormalige loods voor gereed hout met zadeldak, houten dakspanten en zijwanden met ventilatiepanelen is door Railinfra Opleidingen in gebruik als instructieruimte.


- De Veerensmederij (voormalige Verenfabriek) en de toekomstige vestiging voor Xynix Opera. De Veerensmederij staat dit najaar in het middelpunt van de belangstelling vanwege het AVRO-televisieprogramma Restauratie. (De uitzending is op 16 oktober) Voor deze gelegenheid is door ontwerper Sjoerd Hekking een bouwplaat van de Veerensmederij ontworpen. De bouwplaats is op Monumentendag bij Siesta verkrijgbaar.


- Er zijn informatiestands bij de ingangen Piet Mondriaanplein en Soesterweg 244.

Zie ook www.wagenwerkplaats.nl www.siesta-amersfoort.nl www.dieseltreinen.nl Nadere informatie bij J.W.M. Sickmann 033 4611474


---- --