Gemeente Sittard-Geleen


109_2008

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Tijdvenster bij Kasteel Born

Sittard-Geleen, 10 september 2008 -- Wethouder Pieter Meekels neemt op zaterdag 13 september het tijdvenster bij de ruïne van Kasteel Born in gebruik. Het tijdvenster laat bezoekers op een interactieve manier kennis maken met de geschiedenis van Kasteel Born.

Het tijdvenster staat in het Kasteelpark Born, bij de ruïne van het in 1930 door brand verwoeste kasteel. In totaal is er anderhalf uur materiaal verzameld over de geschiedenis van het Kasteel Born. Er is informatie over de bouw en de geschiedenis van de streek, maar er zijn ook foto's te zien van het interieur van het kasteel. Het tijdvenster kan worden bediend door met een vinger op een speciaal computerscherm te wrijven of te duwen. De bezoeker kan kiezen uit Nederlandse, Engelse, Duitse of Franse toelichtingen. De Limburgse Monumentenstichting heeft in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen, opdracht gegeven tot het vervaardigen van het tijdvenster. De kosten zijn gedragen door de Limburgse Monumentenstichting, de gemeente Sittard-Geleen, de provincie Limburg. Ook was er een bijdrage uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

De ingebruikname van het tijdvenster vindt plaats tijdens het Open Monumentenweekend. Om belangstellenden de gelegenheid te geven om het tijdvenster te bekijken, is het Kasteelpark op zaterdag 13 september gratis toegankelijk. Meer info op www.sittard-geleen.nl .


---