Gemeente Wassenaar

In het kader van het themajaar van de landgoederen zijn in de Provincie Zuid-Holland diverse unieke tuinen en panden te bezoeken In de weekenden van 13 & 14, 20 & 21 en 27 & 28 september
Wandel door en rondom kastelen en buitenplaatsen en laat je verrassen door de veelal speciaal voor deze gelegenheid toegevoegde hedendaagse vormgeving en kunstwerken.

DEELNEMENDE LOCATIES:


- Villa Maarheeze (Rijkstraatweg 675, Wassenaar)
- Villa Ruys / Braziliaanse residentie (tuin) (Pauwlaan 6, Wassenaar)

- De Paauw (Raadhuislaan 22, Wassenaar)
- HuygensMuseum Hofwijck (Westeinde 2a, Voorburg)
- Kasteel Duivenvoorde (Laan van Duivenvoorde 4, Voorschoten)
- Beeldentuin Caldic Collectie (alleen op inschrijving, info@uniquole.nl)

INITIATIEF: Pact van Duivenvoorde met subsidie van de Provincie Zuid-Holland, in het kader van het themajaar Leve het Landgoed!

CURATOR EN ORGANISATIE: Uniquole tentoonstellingen i.s.m. het Pact van Duivenvoorde, de Provincie Zuid-Holland en de betreffende eigenaren van de landgoederen en buitenplaatsen.

INFORMATIE: handzame publicatie, die (gratis) te verkrijgen is op te bezoeken locaties en bij de plaatselijke VVVs.

Op de verschillende locaties zijn werken geplaatst uit diverse disciplines: industriële vormgeving, mode, conceptuele sieraden, beeldende kunst en street art.

In de route is werk te zien van onder andere Richard Hutten, Auke de Vries, Kiki van Eijk, Couzijn van Leeuwen, Pieke Bergmans, Jan Jansen, Florentijn Hofman, Royal Delft / de Porclyne Fles en Royal Leerdam Crystal. De Caldic Collectie (alleen op inschrijving) toont werk van onder andere Sol LeWitt, Henry Moore, Armando, Anish Kapoor en vele anderen.

Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl