Dienstenbond CNV

Nieuws

12 september 2008

Directie AS Watson niet tevreden met vermindering werkdruk

CNV Dienstenbond heeft in een gesprek met de directie van AS Watson de uitslag van de enquête besproken. Deze uitslag gaf aan dat de werkdruk bij het bedrijf is verminderd, maar nog steeds erg hoog is. Ook op het gebied van communicatie was een lichte verbetering zichtbaar. Alhoewel er een verbetering zichtbaar is heeft de directie aangegeven hierover niet tevreden te zijn. CNV Dienstenbond en de directie zijn het er namelijk over eens dat de werkdruk bij het bedrijf verder verminderd moet worden.

AS Watson zal daarom in de komende maanden blijven werken aan het terugdringen van de voorraden en het verbeteren van de communicatie. Verder zal er eind september door AS Watson zelf wederom een medewerker tevredenheidsonderzoek (MTO) worden gehouden binnen het bedrijf om zo de precieze knelpunten in kaart te brengen.

CNV Dienstenbond roept medewerkers die worden uitgenodigd om mee te doen aan dit onderzoek op om ook daadwerkelijk mee te doen. Op basis van de uitkomsten van het MTO zal AS Watson in overleg met CNV Dienstenbond praten over verdere maatregelen om de arbeidsomstandigheden te verbeteren. CNV Dienstenbond vindt dat de directie zich constructief opstelt, maar begrijpt heel goed dat medewerkers in de winkels al lang zitten te wachten op een normalisering van de arbeidsomstandigheden.

Dat is dan ook de reden dat CNV Dienstenbond bovenop dit onderwerp blijft zitten en dit onderwerp blijft aankaarten. Zo zal op initiatief van CNV Dienstenbond in januari 2009 een onderzoek plaatsvinden naar werkdruk binnen de gehele drogisterijbranche, om zo ook branchebreed en niet alleen binnen AS Watson knelpunten aan te kunnen pakken.

Herplaatsingsrichtlijn
In het gesprek met de directie is eveneens de herplaatsingsrichtlijn besproken. In het verleden is er veel gedoe geweest rondom herplaatsingen binnen AS Watson. Om AS Watson geen vrij spel te geven en medewerkers te beschermen zijn er regels opgesteld waaraan een eventuele herplaatsing moet voldoen. Kort samengevat komen deze regels op het volgende neer:
Bij herplaatsing zal er sprake moeten zijn van een vergelijkbaar aantal contracturen, dezelfde functie, zoveel mogelijk dezelfde werktijden en wordt rekening gehouden met de reistijd.

Herplaatsing gebeurt in overleg met medewerkers, waarbij medewerkers eigen wensen kenbaar kunnen maken. Hiermee zal rekening worden gehouden.
Als een medewerker zich niet kan vinden in het herplaatsingvoorstel is er de mogelijkheid binnen 1 week schriftelijk bezwaar aan te tekenen, waarna een gesprek hierover zal plaatsvinden.

Als er na bovenstaand gesprek geen overeenstemming is kan de medewerker zich wenden tot de begeleidingscommissie, waarin de Ondernemingsraad zitting heeft.
Iedere medewerker zal een exemplaar ontvangen van de volledige herplaatsingsrichtlijn op het moment dat een medewerker geconfronteerd wordt met een herplaatsing.

Samen sterk zijn loont!
CNV Dienstenbond probeert op alle mogelijke manieren bij te dragen aan goede arbeidsomstandigheden bij AS Watson. Dat kunnen wij alleen doen door de steun van leden. Zonder vakbond die de belangen van werknemers behartigt heeft AS Watson vrij spel. Het is daarom belangrijk lid te zijn van een vakbond die betrokken is bij de werknemers van het bedrijf en die grote waarde hecht aan goede arbeidsomstandigheden. Bespreek het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met je collega's. Maak ze lid van de goedkoopste vakbond binnen de drogisterijbranche. Wij bieden onze leden een compleet pakket aan rechtsbijstand, waarmee je al snel EUR150 bespaart ten opzichte van andere rechtsbijstandaanbieders. Daarnaast is het lidmaatschap bij gebruikmaking van automatische incasso de eerste drie maanden gratis! Kijk voor alle voordelen op www.cnvdienstenbond.nl.

Lid-werft-lidactie: Altijd Prijs!
In 2008 voeren we een speciale lid-werft-lidactie met mooie prijzen! De opzet is eenvoudig. Naast de gebruikelijke waardebon van EUR 10.00 ontvang je bij het aanbrengen van elk nieuw lid een waardepunt. Met 3 waardepunten kun je al een fraai cadeau winnen. Maar voor het werven van 5 of 10 leden kun je kiezen uit nog mooiere cadeaus. Ga voor de actie naar www.cnvdienstenbond.nl.
Let op: het nieuwe lid moet wel werkzaam zijn in onze sectoren en vallen onder CNV Dienstenbond. En: bij automatische incasso zijn de eerste drie maanden als welkomstgeschenk gratis! Doe mee voor een sterkere bond en een mooie prijs!

Voor vragen en opmerkingen over deze nieuwsbrief kun je bellen of mailen met bestuurder Wessel Breunesse: 035-6460580 of w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl.

De cadeaubon t.w.v. EUR 10.00 als welkomstcadeau op de aanmeldingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan krijgt het nieuwe lid, bij het verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden.