Politie Drenthe

Politiedag 2008

Zaterdag

Assen, 13-09-2008

Met drank op tegen de vangrail

DE WIJK Vrijdagmorgen reed een 21-jarige vrouw uit Groningen met haar auto over de A28. Daar schatte ze bij het veranderen van rijstrook haar snelheid kennelijk verkeerd in en dreigde achter op een vrachtauto te botsen. Ze stuurde naar rechts en botste tegen de vangrail. Daarna de rijbaan weer over en in de middenberm kwam ze tot stilstand. De vrouw had alcohol gehad. De blaastest kwam uit op 0,56 promille. (08-170148)

Fietser gewond bij ongeval

PEIZE Vrijdagmiddag liep een 15-jarig meisje uit Peize verwondingen op bij een ongeval. Ze reed met nog twee fietsers naast elkaar op het fietspad langs de Roderweg. Toen ze een achteropkomende bromfietser opmerkten gingen ze uiteen. De bromfietser, een 16-jarige jongen uit Peize, reed tussen hen door, waarop het meisje kwam te vallen. Ze brak daarbij een sleutelbeen. (08-170307)

Politie haalt beschonken spookrijder van A37

WACHTUM Vrijdagnacht kwamen agenten op de A37 een auto tegen op de verkeerde rijbaan. Ze draaiden de dienstauto en zetten de achtervolging in, met de zwaailampen aan. Even daarop zette de spookrijder de auto aan de kant. Hij was vanaf Nieuw Amsterdam gekomen en moest naar Stadskanaal, zijn woonplaats. Door de alcohol was hij echter de verkeerde kant op gereden. De 28-jarige bestuurder had gedronken, 1,2 promille. (08-170418)

15-jarige automobilist van de weg gehaald

ASSEN Vrijdagmiddag controleerde de politie op de Troelstralaan een personenauto. De bestuurder had al een stuk eerder een stopteken gehad, maar stopte pas veel later. Bij de controle die uiteindelijk volgde bleek dat de bestuurder nog maar 15 jaar was. Na afhandeling van de zaak is de jongen met de autosleutels en het bijbehorende verhaal overgedragen aan een van zijn ouders. (08-170324)

Boetes uitgedeeld bij verkeerscontrole

MEPPEL Vrijdagavond heeft de politie zes fietsers bekeurd zonder verlichting. Verder kregen nog acht bestuurders een bekeuring, onder meer voor het rijden in verboden richting. (08-156446)

Politie onderzoekt diefstal lood

BEILEN Afgelopen week is er een hoeveelheid lood gestolen vanaf het dak van de bibliotheek aan de Kampstraat, in totaal ongeveer driehonderd meter aan loodslabben. De diefstal kwam aan het licht tijdens werkzaamheden en is donderdagavond of nacht gepleegd. De politie heeft de aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in. (08-170211)

Politie houdt verdachte aan na winkeldiefstal

ASSEN Vrijdagavond heeft de politie een 28-jarige Assenaar aangehouden. Hij had in een supermarkt aan de Triade een pak met repen chocola gestolen. (08-170353)

Man aangehouden na vernieling ruit

HOOGEVEEN Vrijdagmorgen heeft de politie een 35-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij had een raam vernield van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. En hij kreeg na afhandeling een dagvaarding mee. (08-170123)

Aanhoudingen na huiselijk geweld

EMMEN Vrijdagnacht heeft de politie een 43-jarige man aangehouden. Hij had zijn vrouw mishandeld. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld. (08-170420)

Eerder op de avond had de politie een 38-jarige man aangehouden, ook wegens mishandeling van zijn echtgenote. Dit vond plaats elders in de gemeente Emmen en wordt op dezelfde wijze afgehandeld. (08-170409)

Vrijdagmiddag werd de hulp van de politie ingeroepen bij een conflictsituatie in Emmen. Daarbij is een 20-jarige man aangehouden na bedreiging van zijn vriendin. (08-170242)

Aanhouding bij opstootje

HOOGEVEEN Vrijdagnacht kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Markt. Nadat meerdere politieautos ter plaatse waren gekomen keerde de rust weer. Bij de afhandeling gaf een 19-jarige jongeman uit Noordseschut onder het oog van de politie een 16-jarige jongen uit Hoogeveen een fikse elleboogstoot in zijn gezicht. Hij werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau voor verdere afhandeling. (08-170407)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.