Politie Gelderland-Zuid
Politiedag 2008

Eerste avond Appelpop

Tiel, 13-09-2008 o De politie is tevreden over de eerste avond van Appelpop. Er hebben zich geen grote incidenten rondom het evenement voorgedaan. De sfeer was gemoedelijk. Appelpop werd nog drukker bezocht dan voorgaande jaren, naar schatting van de evenementencommissie waren er ongeveer 50.000 bezoekers.

De politie hield toezicht in het centrum, de Waalkade en op en rondom het festivalterrein. Aan het eind van de nacht hield de politie drie mannen aan na een vechtpartij in een eetgelegenheid aan de Weerstraat. Na een melding gingen meerdere politieagenten daar ter plaatse. Eén van de mannen bleek uiteindelijk niks met de vechtpartij te maken te hebben, hij werd later in vrijheid gesteld. De andere twee mannen, van 20 jaar uit Vlissingen en 30-jaar uit Tiel, hebben een verklaring afgelegd op politiebureau. Zij zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Rond 01.30 werden politieagenten aangesproken door twee meisjes die verklaarden even daarvoor door een man vanuit een woning bedreigd te zijn met een echt lijkend vuurwapen. Hierop gingen agenten naar de betreffende woning. Het bleek om een alarmpistool te gaan. De man, van 80 jaar uit Tiel, verklaarde dat hij inderdaad met het alarmpistool in de hand wat jeugd had aangesproken. Een alarmpistool is verboden en werd daarom direct in beslaggenomen. Gezien de lichamelijke conditie van de man werd besloten om ter plaatse een verklaring van hem op te nemen.

Daarnaast werden er diverse bekeuring uitgereikt voor kleine feiten, waaronder wildplassen. Een vrouw viel van de kademuur (Havendijk) naar beneden. Ze liep daardoor letsel op aan haar gezicht. De traumaheli kwam uit voorzorg ter plaatse. Met behulp van de brandweer kon het slachtoffer naar boven worden getild. Daar werd ze overgedragen aan ambulancepersoneel.

Alcoholcontrole

Tijdens de alcoholcontrole die zaterdagavond- en nacht werd gehouden rondom de Nieuwe Tielseweg werkten 727 bestuurders mee aan een blaastest. Vijf bestuurders bleken teveel gedronken te hebben, waarvan twee beginnend bestuurders. Eén bestuurder maakte het wel heel erg bont, hij blies 740 ugl, terwijl 220 wettelijk is toegestaan. Het rijbewijs van de man bleek eerder al ongeldig te zijn verklaard.

Vanavond volgt de tweede avond van Appelpop.
(10)

Laatst gewijzigd 13-09-2008 12:05 | © Regio Gelderland-Zuid |