Aboutaleb opent Festival van het Leren 2008

13/09/2008 13:00

Lansu+Paulis Bedrijfsjournalisten B.V.

Rotterdam, 13 september 2008

Aboutaleb opent Festival van het Leren 2008

Vanmiddag heeft staatssecretaris Ahmed Aboutaleb op ROC Mondriaan in Den Haag het Festival van het Leren 2008 geopend. De hele week zetten organisaties door het hele land hun deuren open met tal van educatieve activiteiten.

Het idee van Het Festival van het Leren is dat mensen die normaal gesproken niet zo snel aan een vorm van educatie deelnemen, weer op ideeën gebracht worden. En dat ze zo inzien dat iets leren vooral heel leuk en nuttig kan zijn. Vaak gaat iets leren bijna ongemerkt of spelenderwijs.

Het gebeurt in de regio

Het Festival van het Leren wil mensen stimuleren zich verder te ontwikkelen: van een leerzame sociale activiteit tot en met het volgen van een cursus. Dat gebeurt in de regio onder het motto 'Je kunt meer dan je denkt'. De activiteiten zijn heel verschillend. Van markten waar belangstellenden kunnen kennismaken met het regionale cursusaanbod tot dictees, instructielessen in het omgaan met internet, rondleidingen door bibliotheken, inloopochtenden bij CWI-vestigingen en open dagen bij ROC's en volksuniversiteiten.

Iedereen is van harte welkom om een regionale activiteit te bezoeken. Kijk op www.hetfestivalvanhetleren.nl wat waar te doen is.

Landelijke prijzen

De aftrap van het festival is aanleiding om landelijke prijzen uit te reiken aan personen of organisaties die zich met leren bezig houden. Zo werden onder meer uitgereikt:


- De Internationale Prijs 2008 van de Stichting Volkshogeschoolwerk. Deze ging naar: Kontakt der Kontinenten.


- De Philip Kohnstamm IVIO Prijs. De winnaar: Leerwerkproject De Schoolboot uit Heerlen.

Ambassadeurs in actie

Tijdens de aftrap konden genodigden een workshop bijwonen van een van de ambassadeurs van het festival: Catherine Keyl (over persoonlijke presentatie), Lucille Werner (over zelfbeeld), Agnes Jongerius (over geloven in je eigen succes) en Hakim Traïdia (pantomime en non-verbale communicatie).

Boekenrol

Het Festival van het Leren sluit naadloos aan op de Week van de Alfabetisering. Margreet de Vries, directeur van Stichting Lezen & Schrijven, maakte dit tastbaar door een boekenrol te overhandigen aan Aboutaleb





http://www.festivalvanhetleren.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (