Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Aanrijding onder invloed | |Een 23-jarige man uit Meisdorf (Duitsland) is vrijdag 12 september aangehouden voor het rijden onder invloed. De man had op de Arnhemseweg in Beekbergen een aanrijding met materiële schade veroorzaakt en bleek onder invloed. Hij moest ter plaatse een boete van E 350,- betalen en kreeg een rijverbod van 3 uur.

De 23-jarige man reed op de linkerbaan van de Arnhemseweg in de richting Apeldoorn. Op de rechterrijbaan reed een 46-jarige vrouw uit Apeldoorn, zij reed tevens in de richting Apeldoorn. De man wisselde van rijbaan en zag hierbij de automobiliste uit Apeldoorn over het hoofd. Beide auto's raakten beschadigd. Er raakte niemand gewond. In het kader van 'botsen is blazen', moesten beide bestuurders blazen. De man uit Duitsland bleek 0,92 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg hiervoor een boete van E 350,- die hij ter plekke moest voldoen. Tevens kreeg hij een rijverbod van drie uur.

|     |Apeldoorn - Mishandeling                                  |
Een 52-jarige vrouw uit Apeldoorn heeft vrijdag 12 september aangifte gedaan van mishandeling. De vrouw werd op donderdag 11 september op de Heemradelaan in Apeldoorn door een aantal scooterberijdsters geschopt en geslagen.

De vrouw reed rond 22.00 uur met haar fiets op de Landrostlaan en wilde op de rotonde richting de Heemradelaan rijden. Rechts van haar kwamen vier tot zes scooters aan die de Heemradelaan in wilden rijden. De vrouw had voorrang maar de bestuursters waren niet blij dat ze moesten afremmen en lieten dit in eerste instantie vooral verbaal blijken. Toen de 52-jarige vrouw hier een opmerking over maakte werd ze bekogeld met rozenbottels en geschopt en geslagen. De vrouw liep hierdoor lichte verwondingen op.

Tijdens het incident stopte een automobiliste van een donkere auto die vroeg wat er aan de hand was. Uiteindelijk is deze vrouw doorgereden. De politie zou graag in contact komen met deze bestuursters, wellicht kan zij de politie verder helpen in het onderzoek. Ook andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.

|     |Apeldoorn - Brandstichting                                |
Een 35-jarige vrouw uit Apeldoorn heeft aangifte gedaan van brandstichting in haar woning aan de Wielewaardweg. De vrouw werd zaterdag 13 september rond 04.55 uur wakker van een brandlucht en kon gelukkig het vuur op tijd doven.

Vermoedelijk heeft iemand brandend materiaal door de brievenbus gedaan waardoor de brand is ontstaan. Doordat de vrouw op tijd wakker werd, kon de schade beperkt blijven en raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

Getuigen kunnen zich melden bij de politie op nummer 0900 8844.

|     |Apeldoorn - Snelheidscontroles                            |
Bij snelheidscontroles op de Laan van Spitsbergen en de Landdrostlaan in Apeldoorn werd bij 226 automobilisten een snelheidsovertreding geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/uur waar 50 km/uur mag worden gereden.

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(


---- --