VVD


13-9-2008

VVD wil garantiefonds voor sportevenementen

De VVD wil dat de overheid EUR20 miljoen investeert in een garantiefonds voor sportevenementen.

Woordvoerder Halbe Zijlstra: "De Olympische Spelen hebben weer laten zien dat Nederland over groot topsporttalent beschikt. Maar ook door de organisatie van grootschalige sportevenementen. Dat gebeurt nog te weinig, omdat dit soort evenementen hoge investeringskosten met zich meebrengen. Hierdoor laten we kansen liggen in de internationale profilering en bieden we onze topsporters niet genoeg platforms om zich in Nederland te meten met de internationale top. En dat terwijl de begroting van een evenement als het WK Hockey positief sloot, en nooit georganiseerd zou kunnen worden zonder waarborgfonds."

Daarnaast geeft de organisatie van meer grootschalige sportevenementen in eigen land het Nederlandse bedrijfsleven promotiemogelijkheden en het past in het denken over de internationale concurrentiekracht van Nederland.

"Om meer grootschalige sportevenementen zoals EK's en WK's naar Nederland te halen is een garantiefonds nodig dat subsidies en garanties afgeeft voor de organisatie en het binnenhalen van dergelijke grootschalige sportevenementen.", aldus Zijlstra. Belangrijk daarbij is een verstevigde bestuurlijke positie van Nederland in het internationale netwerk, een professionele aanpak en de realisatie van geschikte accommodaties.