Politie Zuid-Holland-Zuid


13/09 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 13-09-2008 o Persberichten district II

VROUW AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL MAKE-UP
SLIEDRECHT Een 35-jarige vrouw uit Dordrecht is op vrijdagmorgen 12 september aangehouden nadat ze werd betrapt op winkeldiefstal in een drogisterij aan het Fazantplein. De assistent-manager van de winkel had de vrouw bij binnenkomst in de gaten gehouden en zag dat ze meer artikelen in haar tas deed dan ze bij het afrekenen liet zien. Zij hield de vrouw, na het passeren van de kassa, staande. De klant bleek make-up te willen stelen met een waarde van 168 euro. Ze werd overgedragen aan de politie die een dossier opmaakt. Tijdens het verhoor bekende de vrouw de diefstal. Het is niet de eerste keer dat zij in de drogisterij werd opgemerkt na diefstal van artikelen. De winkel heeft aangifte gedaan.

DIEFSTAL ONDER WERKTIJD
SLIEDRECHT Op vrijdagmorgen 12 september is een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden bij een distributiebedrijf aan de Prisma. De afgelopen weken werd het bedrijf geconfronteerd met diefstal van diverse postpakketten. Door middel van onaangekondigde visitaties werd de man op vrijdagmorgen betrapt. Hij had minder pakketten in zijn auto dan de hoeveelheid die hij volgens de laadlijst bij zich moest hebben. In de auto werden op een twee pakketten aangetroffen die niet waren ingescand en bestemd waren voor adressen in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht terwijl de man alleen moest laden voor de bestemmingen Schiedam en Vlaardingen. De chauffeurs worden door het bedrijf ingehuurd om pakketten te bezorgen. De politie onderzoekt de zaak.

CONTROLE FOUT-PARKEREN
ARKEL Bij de OBS De Lingewaard aan de Harpstraat zal de komende tijd regelmatig worden gecontroleerd op fout-parkeren. De politie kreeg diverse meldingen dat door structureel fout-parkeren onveilige situaties ontstaan voor schoolgaande kinderen. Bij het halen en brengen van de scholieren parkeren ouders hun auto massaal buiten de vakken op het parkeerterrein bij de Lingehal en in de bocht van de Harpstraat/Dreeslaan. De school kaart het probleem regelmatig aan in de schoolkrant. De politie zal waarschuwend en verbaliserend optreden waardoor fout-parkeerders kunnen rekenen op een bon.

MAN NEGEERT STOPTEKEN EN WORDT AANGEHOUDEN
HOOGBLOKLAND Op vrijdagmiddag 12 september heeft de politie een 33-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Op de Hoogbloklandseweg, waar 60 km/u is toegestaan, hield het Verkeershandhavingsteam (VHT) een snelheidscontrole. De man reed met ruim 20 km/u te hard en werd door een medewerkster van het team tot stoppen gemaand. De politiefunctionaris stond daarbij met een geel zichtbaarheidshesje en een opgestoken hand op het midden van de weg op de weghelft richting Gorinchem. De man verhoogde zijn snelheid waardoor de vrouw genoodzaakt was opzij te springen. Zij kon op basis van het kenteken doorgeven aan surveillerende agenten wat er was voorgevallen. Twee buurtagenten hielden de man aan in de Burggraaf in Meerkerk. Hij is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De man wordt maandag 15 september voorgeleid. De medewerkster van het VHT heeft aangifte gedaan.

PORTEMONNEE GEROLD
GORINCHEM In het Piazza Centrum is op vrijdagmiddag 12 september de portemonnee gerold van een 61-jarige vrouw uit Gorinchem. De vrouw liep in een supermarkt waarbij twee tassen met gesloten rits in haar winkelkarretje lagen. Ze wilde wat uit een schap pakken en bukte daarbij. Daarna bleek een van haar tassen op te staan en haar portemonnee te zijn verdwenen. De vrouw deed aangifte van de diefstal en blokkeerde direct haar pasjes. Er bleek nog geen geld te zijn gepind. De politie waarschuwt herhaaldelijk voor zakkenrollerij.
- Pas op tijdens de drukte

- Sluit uw tas en houd uw hand erop

- Stop uw portemonnee nooit in uw achterzak
- Kijk om u heen voordat u mobiel gaat bellen
- Laat geen spullen onbeheerd in kinderwagens achter
- Verlies uw bagage nooit uit het oog

AUTOCONTROLE
GORINCHEM Op de rijksweg A15 ter hoogte van Gorinchem hebben surveillerende agenten op vrijdagavond 12 september twee mannen van 22 jaar uit Utrecht aangehouden. De agenten gaven de auto een stopteken om de auto te controleren. Beide mannen bleken geen legitimatiebewijs bij zich te hebben. Bij de controle van het voertuig roken de agenten een sterke weetlucht. In de laadruimte werden twee grote wietplanten aangetroffen. Beiden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht. De ene man is na verhoor heengezonden. De andere man bleek nog een onherroepelijk vonnis van 44 dagen open te hebben staan en een DNA afname in Utrecht. Hij mag het weekend logeren in het politiebureau in Dordrecht waarna hij de rest van de openstaande dagen in een huis van bewaring elders in het land zal doorbrengen. Beide mannen kregen een dagvaarding voor het bezit van de wietplanten.

AANGEHOUDEN NA VERNIELING
ALBLASSERDAM In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 september heeft de politie een 17-jarige jongen en een 18-jarige man, beiden woonachtig in Alblasserdam, aangehouden.
De twee werden door agenten in burger gezien toen zij op de kruising van de Kerkstraat met de Dam tegen fietsen schopten. De heren liepen daarop verder over de Zeevaartschoollaan en trokken een hekwerk om. Ze vervolgden hun weg en sloegen een aantal keren met gebalde vuisten op een informatiebord. Aangekomen in de Wilde Woutstraat trapten beiden tegen een regenpijp, bevestigd aan een muur van een basisschool. De pijp viel daardoor beschadigd van de muur. Beide heren werden daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze bekenden hun daden te hebben gepleegd onder invloed van alcohol. Na hun verhoor werden ze heengezonden. De minderjarige jongen krijgt een HALT verwijzing, de 18-jarige man een taakstraf.

ALCOHOLCONTROLE
GORINCHEM SCHELLUINEN ALBLASSERDAM Op respectievelijk de Spijksedijk, de N216 en de Oude Torenbrug heeft het Verkeershandhavingsteam in samenwerking met drie studenten in opleiding een alcoholcontrole gehouden. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 september. In totaal werden 670 bestuurders gecontroleerd waarvan 5 teveel alcohol hadden gedronken.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
NOORDELOOS In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 september heeft de politie een 58-jarige man uit Noordeloos aangehouden. De man reed instabiel over de Noordzijde waarbij hij door zijn rijgedrag opviel bij een surveillerende agent. De man werd aangehouden en blies na op het politiebureau 665 ugl (=1,5 promille). Hij verklaarde teveel jenever te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.