Nederlandse Tafeltennisbond

Linda Creemers verliest in kwartfinale Flanders Open; heren boeken diverse zeges

Linda Creemers heeft in de kwartfinale van het Flanders Open in het Belgische Vilvoorde niet voor een stunt kunnen zorgen. De Nederlandse tafeltennisster verloor (4-0) van de als eerste geplaatste Matilda Ekholm. De Zweedse staat op plaats 94 van de wereldranglijst. De heren noteerden diverse zeges.

Creemers, nummer 214 van de wereldranglijst en in Vilvoorde als achtste geplaatst, had de kwartfinales vrijdag bereikt door goede overwinningen op Kathrin Herges en Daria Mitiukova. Tegen de Zweedse Ekholm was ze zaterdag niet in staat om voor een verrassing te zorgen. De speelster van het Nederlands damesteam kan nu nog maximaal brons halen.

Monique Posthuma (uitgeschakeld in achtste finales hoofdtoernooi) ontmoette landgenote Yana Timina. Posthuma had bij een 2-2 stand, twee gamepoints voor een 3-2 voorsprong, maar ging alsnog met 12-10 onderuit. De speelster van het Olympic Talent Team (OTT) verloor ook de zesde game en zodoende werd het 2-4. Posthuma, 37e geplaatst, kan nog altijd in de uiteindelijke top tien eindigen.

Bij de heren van bondscoach Danny Heister heeft Wai-Lung Chung uitzicht op de hoogste klassering. De Nederlander is bij het Flanders Open slechts als 51e geplaatst, maar is minimaal zeker van plaats 28. De in Duitsland spelende tafeltennisser was zelfs dicht bij een nog betere positie. Hij verloor echter na een 3-2 voorsprong in games en 7-3 in de zesde game alsnog met 4-3 van de Hongaar Daniel Kosiba. Chung herstelde zich daarna tegen Timo Tamminen met een 4-1 winst. De Fin staat meer dan 100 plaatsen hoger op de wereldranglijst dan de Nederlander

Casper ter Lüün heeft Paolo Bisi (Ita, 767) als volgende tegenstander. De Nederlandse nummer 731 van de wereld noteerde zaterdag twee degelijke overwinningen tegen de Fin Samuli Soine en de Wit-Rus Siarhei Yutsy. Beide spelers werden met 4-1 verslagen. Jelle Bosman kan maximaal nog 57e worden na een nederlaag (3-4) tegen de Luxemburger Gilles Michely (376e van de wereld). Bosman stond nog wel met 3-2 voor.

Boris de Vries kan maximaal nog 41e worden bij het Flanders Open. Hij speelt in de volgende ronde tegen de Belg Ludovic Bierny. In de ochtenduren verloor De Vries met 4-0 van de sterke Luxemburgse Chinees Xia Cheng. De Nederlandse tafeltennisser is minimaal zeker van plaats 48. Hij is in Vilvoorde als 58e geplaatst.

Heister: ,,De heren hebben zich goed gerevancheerd ten op zichte van gisteren. Jammer was de nederlaag van Wai-Lung Chung tegen de Hongaar Kosiba. Bij een 3-2 voorsprong waren er zeker kansen. Jelle was veel scherper tegen de Luxemburger Michely, maar heeft al vaker van hem verloren. Hij zat er dichtbij. Casper boekte twee goede overwinningen. Boris had een sterke opponent die slim speelde."

Uitslagen Vlaamse Open Kampioenschappen 2008

Heren, herkansingen
Wai-Lung Chung (629) - Daniel Kosiba (Hon, 433) 3-4 Wai-Lung Chung (629) - Timo Tamminen (Fin, 515) 4-1 Casper ter Lüün (731) - Samuli Soine (Fin, 1156) 4-1 Casper ter Lüün (731) - Siarhei Yutsy (WRu, 1017) 4-1 Jelle Bosman (501) - Gilles Michely (Lux, 376) 3-4 Boris de Vries (778) - Xia Cheng (Lux, 304) 0-4 Wesley Wegman (-) - n.n.b.

Dames
Kwartfinale hoofdtoernooi
Linda Creemers (214) - Matilda Ekholm (Zwe, 94) 0-4
*Creemers verder om plaats 3 t/m 12

Vervolgronde herkansingen
Monique Posthuma (594) - Yana Timina (255) 2-4

*Posthuma verder om plaats 9 t/m 32

NTTB/HH