Gemeente Helmond


Programmabegroting 2009

Op 12 september is de gemeentebegroting voor het jaar 2009 gepresenteerd. De begroting is min of meer het "huishoudboekje" van de gemeente: er wordt aangegeven welke inkomsten verwacht worden en waar de gemeente het beschikbare geld aan uit wil geven.

Aanbiedingsbrief

In de aanbiedingsbrief bij de begroting aan de gemeenteraad schrijft het College van Burgemeester en Wethouders o.a.: "Deze begroting is een nadere uitwerking van en een logisch vervolg op de voorjaarsnota die u in juni heeft vastgesteld. We hebben hierin de aanvullende wensen van uw raad meegenomen (zoals die o.a. in diverse overgenomen moties en amendementen zijn verwoord). Veel aandacht in deze begroting is er wederom voor het programma Samen Investeren in Brabantstad, de uitwerking van het provinciaal bestuursakkoord Vertrouwen in Brabant. Dit programma is nadrukkelijk ook afgestemd op de eerder met u gemaakte afspraken op het gebied van strategische investeringen."

Gemeenteraad vergadert over de begroting

De begroting wordt op donderdag 6 november behandeld in de gemeenteraad. Deze vergadering is openbaar; u bent er van harte welkom. De vergadering begint om 14.30 uur in de raadzaal in Boscotondo. Tot 17.00 uur geven de raadsfracties hun opmerkingen en stellen ze hunvragen aan het college.Daarna volgt een schorsing tot 19.00 uur. Van 19.00 tot 21.00 uur zal het college dan antwoord geven op de gestelde vragen, gevolgd door debat. Om 21.00 uur kan vervolgens stemming plaatsvinden over moties, amendementen en de begroting.
* aanbiedingsbrief bij begroting (pdf, 75 kb)
* programmabegroting 2009 (pdf, 1,2 mb)