Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
(MET FOTO'S)

Op uitnodiging van PvdA Haarlem:
Gerdi Verbeet rapt in jongerencentrum Delftwijk City

Vrijdag 12 september bezocht de kamervoorzitter Gerdi Verbeet Haarlem. Het thema van dit werkbezoek: Jeugd/jongeren. Als afsluiting van de dag ging Verbeet op uitnodiging van de PvdA Haarlem mee naar het jongerencentrum Delftwijk City (het voormalige Flinty's Noord aan het Marsmanplein), waar zij in de nieuw ingerichte muziekstudio samen met jongeren een rap opnam.

Het bezoek vond plaats tijdens een feest in het kader van het project Ruimte voor Contact. Een project wat als doel heeft jongeren in de buurt (van verschillende leeftijden en met diverse achtergronden) met elkaar in contact te laten komen. Dit gebeurt onder meer door in de nieuw ingerichte muziekstudio jongeren met elkaar de eigen muziek te laten maken en opnemen.

De PvdA zet zich in voor goed jongerenwerk in Haarlem. Eerder stelde de gemeenteraad op initiatief van de PvdA 100.000 euro extra beschikbaar voor versterking van het jongerenwerk. In het voorjaar pleitte de PvdA in schriftelijke vragen voor een definitieve plek voor jongerencentrum Delftwijk City in de nieuwbouwplannen in deze wijk.

*** EINDE PERSBERICHT ***