Ingezonden persbericht


donderdag 4 september 2008

ROCKMACHINE BACKYARD BABIES (SWE) DOET ENIGE NL SHOW IN WATERFRONT

Backyard Babies zijn vier Zweedse rockers, die sinds 1989 een vaste plek hebben in de rockscene van hun thuisland en ver daarbuiten. De band heeft vijf album releases, een Zweedse Grammy, een Guitar Hero 3 'hit' met de single 'Minus Celsius' en honderden optredens (eigen shows en shows met alle rock-grootheden der aarde) over de hele wereld op hun naam staan.

Het nieuwe en zesde album heet, net als de band, "Backyard Babies" en ging meteen naar #1 ging op de zweedse charts. Op het album combineert de band het beste uit de verschillende rockgenres. Alles van punk-, glam-, garage-, hard- tot poprock komt voorbij en wordt één geheel dat lekker in het gehoor ligt.

De pers over deze nieuwe plaat:
"Als je niet beter zou weten zou je zeggen dat de band direct uit Los Angeles zelf komt, maar niets is minder waar. Deze rockmachine komt gewoon uit het eigen Europa en daar mogen we best trots op zijn!" (Punx)

"Misschien wel hun beste plaat tot nu toe (...) Een stevige (punk)rockmaaltijd die opvallend makkelijk verteert." (SBS Text)

"Backyard Babies weet hoe je rock muziek moet maken die een groot publiek aanspreekt." (Roarezine)

"Onweerstaanbare punksongs die de vloer aanvegen met alle trendy kinderpunkacts van de laatste jaren. Ideaal plaatje voor iedereen die wacht op de nieuwe Guns N'Roses. Wedden dat de honger daarmee voorlopig gestild is." (Rockportaal)

WaterFront, Sounds en Suburban zijn een actie gestart: bij de aanschaf van de nieuwe cd van de Backyard Babies krijg je een (GRATIS) concertkaartje voor het optreden van de band in WaterFront.

Backyard Babies nemen de vier rockdiva's van *Crucified Barbara* met zich mee uit Zweden. Hun muziek wordt gekenmerkt door lekkere, over the top rock 'n roll, vergelijkbaar met Kiss of AC/DC. Crucified Barbara zal laten zien dat rock 'n roll niet exclusief een mannensport is.

Na afloop van het concert van Backyard Babies kun je je haren gewoon nog laten wapperen en doorgaan op de afterparty in de kleine zaal Hier zal *SUPERSNAAR DJ Okkie* de vetste rockplaatjes voor je draaien. *
Datum: zaterdag 13 september
Toegang: ¤ 13,-
Deur open: 19.30
Locatie: WaterFront / grote zaal
Meer info: www.backyardbabies.com/ www.crucifiedbarbara.com/ www.waterfront.nl Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Kleine Zaal, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl.*
---

*voor de redactie
*Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (communicatie)
valesca@waterfront.nl / 010-2010980

Jet Baan (medewerker communicatie)
jet@waterfront.nl

---

--
WaterFront publiciteit: Valesca Mulder
valesca@waterfront.nl
http://www.waterfront.nl/
Boompjeskade 15 - 3011XE Rotterdam - Nederland
tel. kantoor 010-2010980
(ik ben op ma/ di/ wo/ do aanwezig op kantoor)