Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zestig patientjes in de wolken met Piloten Zonder Grenzen.

Op zaterdag 13 september maken zestig patientjes kennis met de luchtvaart op de jaarlijkse 'I Can Fly' dag. Dit project is een initiatief van de Stichting Piloten Zonder Grenzen (PZG), in samenwerking met, de luchthaven Lelystad en het Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Dit jaar zullen zestig gehandicapte kinderen van de Prader-Willi/Angelman Vereniging, Mytylschool en 's Heeren Loo West-Nederland (van den Bergh stichting) het luchtruim kiezen. De kinderen krijgen samen met hun familie een dag aangeboden die geheel in het teken van vliegen zal staan en is mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren,de inzet van vele piloten en vrijwilligers die aan deze dag belangeloos hun medewerking verlenen.

Op het programma staat een rondvlucht vanaf het Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad waarbij de deelnemers goed uitzicht hebben over Lelystad en omstreken. Ook is er een flightsimulator, zodat de kinderen hun eigen vliegvaardigheden kunnen testen. Er is een speurtocht uitgezet in de Aviodrome, en alle kinderen kunnen verkleed in een uniform als piloot of stewardess op de foto. De dag wordt feestelijk afgesloten met de uitreiking van een luchtdoopcertificaat.

Aanvullende informatie

Organisatie
De 'I Can Fly-dag' is een initiatief van stichting Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL in samenwerking met het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de luchthaven van Lelystad en diverse luchtvaartmaatschappijen en luchtvaart gerelateerde bedrijven.

Locatie

Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad

Volgen van deelnemers voor de pers:
Het is mogelijk om de deelnemers van de 'I Can Fly-dag' gedurende de dag te volgen. Hierbij bieden wij journalisten en fotografen de mogelijkheid om een rondvlucht mee te maken. Graag ontvangen wij hiervoor vooraf een verzoek zodat een vluchtindeling kan worden gemaakt.

Stichting Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL

Algemeen
Stichting Piloten Zonder Grenzen (PZG) helpt hulporganisaties in ontwikkelingslanden. In deze landen zijn wegen vaak onbegaanbaar en rivieren onbevaarbaar. Luchttransport is dan de manier om hulpgoederen, medicamenten, patiënten en hulpverleners te vervoeren. De stichting is in 1987 opgericht naar Frans voorbeeld en kent zusterorganisaties in België, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Eind 2005 heeft de stichting Piloten Zonder Grenzen het keurmerk Verklaring van geen bezwaar ontvangen van het Centraal Bureau Fondsenwerving.

Vliegdienst
PZG gebruikt haar uitgebreide kennis en contacten in de wereld van de luchtvaart om vliegdiensten van hulporganisaties op te zetten en te onderhouden. PZG verleent haar steun aan de het humanitaire project 'Hartslag'. Dit project is enkele jaren geleden door Terre des Hommes met medewerking van Piloten Zonder Grenzen gestart. Met behulp van een Cessna 206 verzorgen de piloten het vervoer van patiënten en hulpmiddelen naar enkele niet over de weg bereikbare medische klinieken in Noord Kenia.

Humanitaire Hulptransporten
PZG bemiddelt in de verzending van humanitaire goederen naar de derde wereld door grote luchtvaartmaatschappijen ten behoeve van kleinschalige initiatieven. Jaarlijks wordt er ongeveer zeven ton kosteloos of tegen sterk gereduceerd tarief verzonden.

Kinderbegeleiding
PZG- vrijwilligers die werkzaam zijn in de luchtvaart kunnen tegen gereduceerde tarieven vliegen. De stichting zet zich dan ook in om kinderen uit de derde wereld die in het westen een medische behandeling moeten ondergaan, tijdens hun reis te begeleiden.

Nederlandse activiteiten
Jaarlijks organiseert PZG in samenwerking met Luchthaven Lelystad en het Luchtvaart-Themapark Aviodrome een dagje luchtvaart voor hulpbehoevende kinderen. De 'I Can Fly'-dag stelt kinderen in staat nader kennis te maken met de luchtvaart.

Meer informatie over PZG vindt u op www.pzg.nl.

Perscontact

Voor verdere vragen kunt contact opnemen met;

- Yvonne Russ via 06-54343682 of y.russ@aviodrome.nl
- Marja Pel via 06-14816068 of marja.pel@hetnet.nl

---- --