Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ruïne Armando Museum te bezichtigen op Open Monumentendag

tel. 033 461 40 88
info@armandomuseum.nl
www.armandomuseum.nl

Ruïne Armando Museum in Amersfoort te bezichtigen op Open Monumentendag zaterdag 13 september van 10 - 16 uur
Toegang gratis
Koffie/thee en taart ¤ 1,- zolang de voorraad strekt

Zaterdag 13 september zijn de restanten van de Elleboogkerk aan de Langegracht in Amersfoort voor het publiek te bezichtigen tijdens Open Monumentendag. Op 22 oktober 2007 werd de kerk met het daarin gevestigde Armando Museum verwoest. Bij de brand gingen vele waardevolle kunstwerken verloren. Het dak van de kerk en de torenspits zijn geheel verdwenen, maar de muren en de basis van de kerktoren staan er nog. De muren zijn gestut en het puin is afgevoerd. 13 september zal vermoedelijk de enige dag zijn dat de ruïne voor het publiek toegankelijk is tot de heropening van het museum in 2010. De toegang tot het verwoeste Armando Museum op 13 september is gratis. Een team van vrijwilligers van het Armando Museum staat klaar om voor slechts ¤ 1,- koffie of thee en taart te verzorgen, zolang de voorraad strekt.

Een speciale commissie houdt zich bezig met de herbouw van de Elleboogkerk en het Armando Museum. Het streven is dat het beeldbepalende monument is herbouwd in 2010. Tot die tijd vestigt het Armando Museum Bureau zich vanaf eind oktober in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Op die locatie worden weer tentoonstellingen en allerlei museumactiviteiten georganiseerd, zoals concerten, lezingen en kinderateliers.

Op de resten van de toren van het Armando Museum werd deze zomer een van Armando's beelden geplaatst. 'Der Vogel' maakt deel uit van de sculpturententoonstelling 'Armando in beeld', een route door heel Amersfoort met 16 sculpturen van Armando. Aan deze openbare tentoonstelling is een fotowedstrijd verbonden. Voorwaarden op de site www.armandomuseum.nl . De tentoonstelling duurt t/m 26 oktober 2008.

foto FilmFotoFact.nl

Wie op de hoogte wil blijven van wat er gebeurt in het Armando Museum kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief bij info@armandomuseum.nl of gelijkgestemden vinden op http://armando-op-hyves.hyves.nl/



'Armando - Landschap van herinneringen'
Van 5 april tot en met 12 oktober
Armando Museum op locatie in het Mondriaanhuis
'Landschap van Herinneringen', een kleine tentoonstelling met werk van Armando. www.mondriaanhuis.nl
Mondriaanhuis, Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort.

4 juli - 26 oktober
Armando in beeld
Sculpturententoonstelling met de stad Amersfoort
als podium
Fiets-wandelroute
Armando fotografieprijsvraag
'Een beeld van een beeld'