TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 12-09-2008

Radio
TROS KAMERBREED

Uitzending zaterdag 13 september
Radio 1 - 11.04 uur

ONDERWERPEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 13 SEPTEMBER

In TROS KAMERBREED blikken Margriet Vroomans en Kees Boonman vooruit op Prinsjesdag. Ze doen dat met: Jo Hermanns, hoogleraar Opvoedkunde, Lodewijk de Waal, voorzitter Taskforce Mobiliteitsmanagement en Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Eén van de belangrijkste thema's waar Nederland de komende jaren mee te maken krijgt is dat er minder kinderen voor meer ouderen moeten gaan zorgen. Ook moeten er meer vrouwen aan het werk. Hoe moet de politiek dat aanpakken? Gaan zij ouders nog meer financieel ondersteunen bij de opvang van hun kinderen? En gaan zij zich intensiever bemoeien met de opvoeding van deze kinderen tot sociale burgers en wat moet de politiek doen voor ouders en kinderen aan de onderkant van de samenleving? Daarover dus een gesprek met Jo Hermanns.

Lodewijk de Waal praat over de aanpak van de files en de alternatieven om mensen uit de auto te halen. Over hoeveel jaar kunnen we allemaal lekker doorrijden naar ons werk, familie en andere activiteiten? En wat moeten we daar allemaal voor doen en laten? Is thuiswerken bijvoorbeeld de toekomst? Hoe reëel is het te denken dat het fileprobleem opgelost kan worden is minister Eurlings daartoe in staat? Paul Schnabel is directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, een adviesorgaan van de regering. Hoe kijkt hij aan tegen de bovengenoemde onderwerpen? Is dit kabinet in staat om Nederland klaar te stomen voor de komende vergrijzing en het dichtslibben van de infrastructuur? En wat mag er van ons, de samenleving, verwacht worden?

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl