Primeur tribute to Chuck Berry door Eightball Boppers in Cuijk


Eerste officiele tribute to Chuck Berry zaterdag 13 september Kansas Cuijk

CUIJK, 20080905 -- De laatste maanden is er door de heren rockers van de Eightball Boppers hard gewerkt aan de tribute act to Chuck Berry. Maar nu is hij dan ook klaar voor het grote publiek. Op zaterdagavond 13 september 2008 zal dit voor het eerst gebeuren vanaf 21.30 uur in café Kansas in Cuijk. De `tribute to' maakt deel uit van een avondvullend Eightball Boppers optreden.

Chuck Berry werd in 1926 geboren als Charles Edward Berry. Zijn muziekloopbaan begon in 1952 toen pianist Johnnie Johnson hem vroeg een zieke saxofonist te vervangen in zijn band. Snel nam Berry de leiding van de band over en componeerde zijn liedjes in samenwerking met Johnson die 20 jaar lang meespeelde. Meest bekend werden zijn nummers door uitvoeringen van anderen, zoals `O Carol' door de Rolling Stones en `Rock 'n Roll Music' door de Beatles.
Erg bijzonder en zeer herkenbaar is het gitaarspel van Chuck Berry. Eightball Boppers gitarist Bert Damink is echter ook niet de eerste de beste en kent de kneepjes van Berry's licks en loopjes - zoals de fameuze `slur' - als de beste; bovendien bezit hij dezelfde kersenrode Gibson gitaar als Chuck. Samen met drummer Martijn Willems, bassist Henk Honing en gitarist Willy Cornelissen weet 8BB een prima ode te brengen aan deze R&R legende. Aan de beroemde duckwalk van Chuck Berry, die hij naar eigen zeggen deed om de kreukels in zijn pak te verdoezelen, wordt door de Eightball Boppers nog gewerkt. De voortgang van de Chuck Berry tribute door de Boppers is te volgen op www.chuckberry.nl .

Meer weten over deze tribute to Chuck Berry door de heren rockers uit Mill, Rijkevoort en St. Anthonis? Bekijk dan de speciale website www.chuckberry.nl of www.8bb.nl. Daar is ook meer te horen en zien over de Eightball Boppers, hun openbare optredens en vindt u er vele foto's, muziek en videoclips.