Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Vooraankondiging!

UpperWareHouse, 13 en 14 september in Arminius

16-06-2008
Duurzaam modefeest UpperWareHouse gaat los tijdens het Festival Wereld van Witte de With 13 en 14 september 2008 in Rotterdam. Mannen, vrouwen én kinderen kunnen twee dagen lang duurzaam shoppen en mode spotten in Arminius, die mooie kerk aan het eind van de Witte de Withstraat.

Zaterdag de 13e opent om 15.00 uur de Sweatshop. Modeontwerpers maken er van afgedankte kleding (van kledinginzamelaar KICI) nieuwe mode maken, het wordt ter plekke verkocht! Eerlijke web- en guerillashop A Beautifull Story verkoopt in een hoek van de kerk haar eerlijke mode en accessoires.
Om 21.00 uur is er een modeshow met de nieuwste duurzame mode, een haute couture show van de Sweathop-ontwerpers en een speciale gecustomisde vintage collectie van Peek A Boo door Petra Ligura, in de vorm van een korte performance. Alle geshowde kleding is ook te koop.

Zondag de 14e kun je gratis winkelen. Net als die eerste keer in de Unie, maar dit keer voor mannen, vrouwen én kinderen.
Het werkt zo: van maandag 8 september tot en met zaterdag 13 september levert Rotterdam en omstreken haar beste tweedehandsjes in bij de kleding container in de tuin van Arminius, tussen 10.00 en 17.00 uur. Let op! Minimaal 3 stuks 'upperware' in gesloten zak, mét naam. Zo ontstaat een gastenlijst.
De ruilwinkel is op zondag de 14e van 16.00 tot 20.00 geopend. In de tuin wordt gefeest en in de winkel wordt in alle rust geshopt, met op de achtergrond live muziek (piano en cello). Er zijn winkelmeisjes die kledingadviezen geven en de kleding weer terug hangen op een rekje. Customise duo Ha! is weer van de partij om té grote, té kleine en wat saaie modellen weer op te leuken.

Ontstaan in de huiskamer
"Het klinkt misschien overdreven, maar kleding is emotie. Elke kledingkast is een verhalenbundel. Je droeg dat jurkje op je eerste date, of kocht dat mantelpakje van je eerste salaris. Als je het niet meer past, is het eigenlijk zonde, want het is geen optie om de kleding weg te gooien, maar in je kast krijgt het ook niet de aandacht die het verdient. Daarom organiseerde ik een zomer geleden een kledingruil feestje. Ik nodigde tien vriendinnen uit en haalde cocktails in huis", zegt Marije Ravelli. "Op de avond zelf stonden dertig dames voor de deur waarvan ik de helft niet kende! Daar was duidelijk een markt voor. Na afloop bleef iedereen maar vragen wanneer de 'wintercollecte' zou plaatsvinden." Dus is ze met vriendinnen Marieke Buijs en Jet van Schie om de tafel gaan zitten. "Binnen no time stond er een complete productie in de Unie afgelopen december 2007", zegt Marieke Buijs. Nu is het tijd voor een grotere aanpak. "Het wordt een megastore!", zegt Jet van Schie. "Twee dagen lang duurzaam shoppen en mode spotten!"

Arminius/Museumpark 3 (aan het einde van de Witte de With over de brug)
Entree ruilwinkel: minimaal 3 stuks 'upperware' of 10 euro
www.upperwarehouse.web-log.nl http://upperwarehouse.hyves.nl

- EINDE PERSBERICHT -


Ingezonden persbericht