13 septembe r

Diverse locaties

Open Monumentendag

Op Open Monumentendag 2008, op 13 september, zal alles draaien om Sporen. Sporen is een breed thema waarvan in elke gemeente in Nederland aanknopingspunten te vinden zijn, en die in Zwolle zijn eigen vorm zal krijgen.


Sporen zijn buiten, in het landschap te vinden, maar ook in steden en dorpen, in stratenplannen en in monumenten zelf. Alle bebouwing is een spoor ergens van, van een menselijk ingrijpen, van een herinnering aan wat ooit was. Met het thema Sporen zullen archeologie en bouwhistorie een prominente rol spelen op de Open Monumentendag 2008.

Op Open Monumentendag staan duizenden monumenten een dag lang gratis open voor publiek. Het evenement wordt georganiseerd door het Comité Open Monumentendag Zwolle, gevestigd in het monumentale gebouw De Hoofdwacht op de Grote Markt. Dit in samenwerking met de gemeente Zwolle en landelijk ondersteund door de Stichting OpenMonumentendag.

Een groot aantal gebouwen zal op zaterdag 13 september te zien zijn. Er komt een speciale wandelroute in het teken van sporen. Ook de andere monumenten zijn geopend, waaronder de kerken en openbare gebouwen. En de musea zijn die dag gratis te bezoeken. In de kerken en andere gebouwen kunt u genieten van speciale concerten van koren die bij de Zwolse Zangraad zijn aangesloten. De monumenten zijn van 10.00 tot 17.00 uur geopend. De centrale stand op de Monumentendag 2008 staat op de Grote Markt, voor de Hoofdwacht.


Geef uw mening over evenementen op:

www.zwollepanel.nl