KNHS



Hippiade paarden; dressuur viertallen

13 september 2008
viertal klasse L

Ermelo (KNHS) De Voornruiters uit De Meern hebben onder leiding van Willeke van Vulpen op de Hippiade paarden in Ermelo de kampioenschapstitel bij de viertallen klasse L (foto) binnengesleept. Met een totaalscore van 67,00 % mochten ze de bloemen en de kampioens-sjerpen voor de paarden in ontvangst nemen. Reservekampioen is geworden PSV. St Lambertus uit Veghel en de derde plaats was er voor LR Rooyse Ruiters uit Sint Oedenrode.

Commandant Willeke van Vulpen is apetrots op haar meiden en vertelt enthousiast:: "Voor het kampioenschap zeiden we tegen elkaar, we gaan er gewoon voor om te winnen op de Hippiade. We hadden vandaag wel een paar foutjes, maar andere verenigingen hadden waarschijnlijk ook wat foutjes en zijn we toch kampioen geworden. Vorig jaar deden we ook mee op de Hippiade en toen mochten we overkampen. De eerste proef hadden we gewonnen en we hadden een heel goed gevoel over de tweede proef, alleen werden we uiteindelijk vierde en dat was wel een beetje teleurstellend. Maar is het nu dan toch gelukt om kampioen te worden en daar zijn we heel erg blij mee!"

Viertallen klasse M
In de klasse M is de Brabantse vereniging LR de Hoefslag uit Aarle Rixtel kampioen geworden bij de dressuur viertallen. Met een score van 70,40 % bleven ze de nummer twee LR De Wheelruiters uir Borsele ruim voor. Op de derde plaats was LR Sint Michael uit St. Miechielsgestel met een score van 64,40 geeindigd.

Viertallen klasse Z
Bij de viertallen klasse Z werd PV ZEO uit 't Zand gehuldigd als kampioen. Op de tweede plaats was geeindigd Lr. De Hoefslag uit Aarle Rixtel en als derde mocht opstellen St. Hubertus uit Gemert.