Ingezonden persbericht

Danny Webb (4e) pakt eerst startrij op Indianapolis Motor Speedway

Stevie Bonsey (15e) en Hugo van den Berg (30e) niet tevreden

Tijdens de Red Bull Indianapolis Grand Prix brak eindelijk de zon door in de middag. De qualificatie werd dan ook verreden op een droge baan en dat beviel de Britse rijder Danny Webb erg goed. Voor de tweede maal dit seizoen wist Webb zijn Aprilia op de eerste startrij te parkeren. Stevie Bonsey reed naar een 15e tijd en Hugo van den Berg kwam door een schuiver niet verder dan de 30e positie.

De ochtendsessie werd verreden op een natte baan ondanks dat het niet regende. In deze sessie wist Danny Webb beter om te gaan met de situatie op de baan en sloot de vrije training af op een keurige achtste positie. Stevie Bonsey had het niet erg naar zijn zin in deze sessie en eindigde op de 20e plek. Hugo van den Berg kon goed zijn ritme vinden in de ochtend en stond lange tijd in de top 20. Uiteindelijk sloot Van den Berg de sessie af op de 25e plaats.

In de droge en warme kwalificatie kon Danny Webb continue snelle rondetijden rijden. De kleine Engelsman had het erg naar zijn zin en was steeds in de top 10 terug te vinden. Halverwege de kwalificatie kwam Webb, op een voorlopige zesde positie, binnen voor een nieuwe achterband en gaf aan dat er nog meer in zat. In de laatste minuut zette Webb alles op alles en kwam zelfs even naar de tweede plaats. Uiteindelijk slaagde Webb erin om zijn Aprilia op de eerste startrij te parkeren met een prachtige vierde plaats.

De Amerikaan Stevie Bonsey begon de kwalificatie erg sterk en was gedurende de eerste helft van de sessie terug te vinden in de top 5. Na een bandenwissel kwam Bonsey in langzamere groep terecht en viel terug naar de vijftiende plek.

Hugo van den Berg begon de kwalificatie ook erg sterk. In de eerste helft van de kwalificatie kwam Van den Berg steeds terug in de top 20. Na de bandenwissel kwam Van den Berg in zijn tweede vliegende ronde ten val en was de sessie over voor hem. De lange man uit Hulshorst zal morgen vanaf de 30e plek de race starten.

Danny Webb (4e, 1:51,000): "Vandaag was de beste dag sinds Portugal. Ik voelde me goed en ging er gewoon voor. Het was de eerste keer dit weekend dat we op een droge baan konden rijden. Ik probeerde vanaf het begin te pushen en gelukkig pakte dat goed uit en sta ik op de eerste startrij! Het hele weekend heb ik ook al de snelste motor en ben het team daarvoor erg dankbaar. Morgen heb ik een goede start nodig en wellicht dat ik dan voor een podiumplek kan rijden."

Stevie Bonsey (15e, 1:52,086): "Vandaag waren de weersomstandigheden gelukkig een stuk beter dan gisteren. Ik was erg blij dat we een droge kwalificatie konden rijden. Het is alleen jammer dat het niet goed voor mij uitpakte. Ik voelde me erg sterk en in het begin stond ik ook in de top 5. Na de bandenwissel kwam ik terecht in een te langzame groep en dat heeft mijn kwalificatie verpest. Ik heb nog steeds een goed gevoel voor de race en ik ga ervoor in mijn thuis wedstrijd."

Hugo van den Berg (30e , 1:53,931): "Vanochtend in de vrije training ging het beter als gisteren. In de kwalficatie reden we voor het eerst op een droge baan en het ging best goed. Ik reed mijn snelste rondetijd en ik kwam binnen voor een nieuwe band. Ik ging eruit en reed een goede ronde alleen gleed mijn voorwiel weg waardoor ik crashte. Er zat vandaag zeker een plek tussen de 20e en 24e in. Het gevoel is goed. Ik kom wel veel accerelatie tekort maar in een droge race zou ik ver naar voren kunnen komen."