Gemeente Asten


08-07-2008
Week van de vooruitgang 2008

Dit jaar vindt de Week van de Vooruitgang plaats van 14 september t/m 22 september. De problemen van het groeiend autoverkeer en de mogelijke alternatieven staan in deze week centraal. In heel Europa worden activiteiten georganiseerd om de voordelen van fietsen, lopen, openbaar vervoer en carpoolen onder de aandacht te brengen. De gemeente Asten staat positief tegenover de Week van de Vooruitgang. Het groeiend autogebruik heeft een aantal nadelige gevolgen zoals milieuvervuiling en verkeersonveilige situaties. Ook worden bedrijven steeds minder goed bereikbaar.

De landelijke actiedag 'Fietsen naar je werk' valt op maandag 15 september. De gemeente Asten vraagt de in deze gemeente gevestigde werkgevers om hier aandacht aan te besteden en stelt een leuke attentie beschikbaar voor hun medewerkers als zij op 15 september op de fiets komen. Bedrijven die meedoen liften automatisch mee met de publiciteit die hiermee gepaard gaat. Meedoen kan door het antwoordformulier te downloaden van internet (www.asten.nl onder plannen en projecten, onderdeel verkeer) en te retourneren per mail tot uiterlijk 20 augustus.

Behalve fietsen zijn ook andere alternatieve vormen van vervoer mogelijk om het autogebruik in te perken. De week van de vooruitgang vestigt ook daar de aandacht op. Zie ook de site www.weekvandevooruitgang.nl. Donderdag 18 september heeft als thema 'Op Voeten en Fietsen'. Dit thema is speciaal gericht op leerlingen van het basisonderwijs.


---

----

A N T W O O R D F O R M U L I E R

Voor Astense bedrijven en instellingen
Over Fietsen naar je werk in de Week van de Vooruitgang 2008 (www.weekvandevooruitgang.nl)
14 t/m 22 september

Naam bedrijf:

Contactpersoon:

Telefoonnummer:

E-mailadres:

Adres en postcode:

Aantal medewerkers:

Doet wel/niet* mee aan de week van de vooruitgang van 14 t/m 22 september 2008.
(* doorhalen wat niet van toepassing is)

Wilt u, indien u mee doet, hieronder een korte omschrijving geven van uw activiteit die tot doel heeft dat zoveel mogelijk medewerkers op de fiets naar het werk gaan?

Schatting van het aantal personen dat 15 september op de fiets naar het werk komt?

Wanneer denkt u te weten hoeveel medewerkers er op de fiets komen?

Organiseert u (behalve fietsen naar je werk) nog een andere activiteit of activiteiten in het kader van de Week van de Vooruitgang en zo ja, wilt u daar hieronder een korte omschrijving van geven?

Ruimte voor opmerkingen:

Het antwoordformulier kunt u uiterlijk 20 augustus 2008 mailen aan: e.geurts@asten.nl
Dit formulier kunt u downloaden van de site www.asten.nl. Onder plannen en projecten, onderdeel verkeer. Vandaar kunt u rechtstreeks mailen naar e.geurts@asten.nl. Uiterste inzenddatum 20 augustus 2008.